Ελλάδα

Εμφύλιο στη ΝΔ προκαλεί η υποψηφιότητα Παπανικολάου

Εμφύλιο στη ΝΔ προκαλεί η υποψηφιότητα Παπανικολάου
Εμφύλιο στη ΝΔ προκαλεί η υποψηφιότητα Παπανικολάου Κομματικά προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζει στην Γλυφάδα ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου εξαιτίας των πολλών υποψηφιοτήτων που έχουν εκδηλωθεί και προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία.

Το πρόβλημα φαίνεται πως αρκετά μεγάλο για την Δημοτική Αρχή, που προέρχεται και αυτή από την Νέα Δημοκρατία, καθώς η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Γλυφάδα εξέδωσε ανακοίνωση, κατά παρέκκλιση του κόμματος, στηρίζοντας απροκάλυπτα τον κ. Παπανικολάου.

Η κίνηση αυτή της Τοπικής Οργάνωσης έχει θορυβήσει πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Γλυφάδα καθώς η αρχική ανακοίνωση του κόμματος προς όλες τις τοπικές οργανώσεις αναφέρει στις 21 Μαρτίου αναφέρει "Δεδομένου ότι στις Δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί, σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, υπογραμμίζουμε ότι τα στελέχη μας θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους Δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά το χώρο της Ν.Δ. Με κάθε τρόπο πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές. Η ενότητα της παράταξης είναι προτεραιότητα."

Ωστόσο, όπως δείχνουν τα γεγονότα την ίδια μέρα που εκδόθηκε η ανακοίνωση από την Νέα Δημοκρατία προκειμένου να αποφευχθούν οι «εμφύλιοι» στους δήμους της χώρας η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να φαίνεται ότι έχει κάποια έγκριση από τα κεντρικά του κόμματος, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση «Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Γλυφάδας, ως νόμιμος εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζει τον Δήμαρχο μας Γιώργο Παπανικολάου στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Κάθε άλλη δήλωση είναι ψευδής, συκοφαντική και υποκρύπτει δόλο».

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό της ΝΔ στην Γλυφάδα έχει οδηγήσει πολλά στελέχη του κόμματος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να έχει προβεί σε κινήσεις διαμαρτυρίας προς τα κεντρικά της ΝΔ επισημαίνοντας ότι αυτή η διαφοροποίηση διχάζει τον κόσμο και προκαλεί «εμφύλιο». Και εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Γλυφάδας που έχουν ρίζες στην ΝΔ κατεβαίνουν στις επικείμενες εκλογές.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 στα Eklogikanews.gr