Ελλάδα

Ελεύθεροι Λυκουρέζος και Παναγόπουλος για τη «Μαφία των Φυλακών»

photo: eurokinissi photo: eurokinissi
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν Λυκουρέζος και Παναγόπουλος για την υπόθεση της «Μαφίας των Φυλακών».

Στη σημερινή απολογία τους οι δύο δικηγόροι αρνήθηκαν τα πάντα όσα τους καταλόγιζε ο Εφέτης Ειδικός Ανακριτής που ερευνά την υπόθεση της "μαφίας των φυλακών". Στον μεν πρώτο 86χρονο ποινικολόγο, ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν στην επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ.

Στον δεύτερο δικηγόρο, επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η απόφαση της πολύωρης ανακριτικής διαδικασίας έγινε δεκτή με αγκαλιές και φιλιά από τους συγγενείς, φίλους και συνεργάτες των δύο δικηγόρων.

Είναι "αδιανόητο ένας άνθρωπος του δικού μου υποβάθρου και της δικής μου διαδρομής, να έχω (κατα-) δεχθεί να ενταχθώ ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διευθύνεται από αλλοδαπό κατάδικο για ειδεχθή αδικήματα, για ένα εκ των οποίων είχα απόλυτη γνώση, ως πληρεξούσιος δικηγόρος πολιτικής αγωγής του Γιώργου Αντωνόπουλου" ανέφερε ο δικηγόρος. "Δεν νοείται ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, από τη στιγμή που δεν γνωρίζω κανένα από τα μέλη αυτής, ούτε επικοινωνούσα ή συνομιλούσα μαζί τους, σχεδιάζοντας κάτι το μεμπτό και παράνομο" ήταν κάποιες από τις θέσεις που υποστήριξε ο γνωστός δικηγόρος.