Ελλάδα

Τσάβι: Σταματά το ποδόσφαιρο και γίνεται προπονητής!

Τσάβι: Σταματά το ποδόσφαιρο και γίνεται προπονητής!
Ο μύθος που λέγεται Τσάβι Ερνάντεθ ανακοίνωσε πως στο τέλος της σεζόν τελειώνει και η ποδοσφαιρική καριέρα του. Επόμενος στόχος... μια θέση προπονητή στην Μασία!

Ο Ισπανός μέσος ακόμη κρατάει το ρεκόρ εμφανίσεων της Μπαρσελόνα με 767 συμμετοχές αλλά και 85 γκολ τιμώντας την φανέλα των μπλαουγκράνα από το 1998 ως το 2015.

Με ανακοίνωση του έβαλε τέλος σε μια λαμπρή καριέρα. Κατέκτησε 25 τίτλους με την φανέλα της Μπαρσελόνα και τα πάντα με την φανέλα της Ισπανίας καθώς σήκωσε ένα Παγκόσμιο κύπελλο (2010) και δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2008 & 2012).

"Ήταν ένα προνόμιο να παίζω ποδοσφαιρο ως τα 39 μου. Η σεζόν 2018/19 είναι η τελευταία μου ως ποδοσφαιριστής αλλά ελπίζω το μέλλον να μου προσφέρει την ευκαιρία να γίνω προπονητής. Λατρεύω την φιλοσοφία της Μασία που είναι η βάση του ποδοσφαίρου που παίζει η Μπαρσελόνα. Θέλω να βλέπω ομάδες να παίρνουν πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο. Να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο και να επιδεικνύουν αυτό που μάθαμε από παιδιά στην Βαρκελώνη, να παίζουμε ποδόσφαιρο κατοχής."

Πηγή: novasports