Ελλάδα

ΙΣΘ: Ξεπερνά κάθε όριο η απόφαση Ξανθού για τις εκλογές στην ΠΙΣ

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Το ΔΣ του ΙΣΘ καταδικάζει την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας στα εσωτερικά του ΠΙΣ με την Υπουργική του απόφαση.

Ολη η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με το νόμο που ο ίδιος Υπουργός και η δική του κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε, ο Υπουργός επικυρώνει το αποτέλεσμα των εκλογών στον ΠΙΣ. Η μη επικύρωση του αποτελέσματος με ταυτόχρονη ακύρωση του είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του και εμπίπτει στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων.

Η παύση δε του νόμιμα εκλεγμένου συμβουλίου με ποσοστό πλειοψηφίας 62% είναι επίσης πέρα των αρμοδιοτήτων του και άκρως αντιδημοκρατική. Η δε απόφαση για διενέργεια νέων εκλογών με υπεύθυνο το Δ.Σ. του οποίου η θητεία έχει λήξει ξεπερνά κάθε όριο.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η ανωτέρω απόφαση είναι εκτός των νόμιμων αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υγείας και εν τέλει παράνομη.
Ο χρόνος ανακοίνωσης της (Μ. Πέμπτη μεσημέρι) και η χρονική περίοδος όπου τα προβλήματα των γιατρών έχουν χτυπήσει κόκκινο, η οποία τυγχάνει να είναι και προεκλογική, δημιουργεί υποψίες για τα βαθύτερα κίνητρα αυτής της απόφασης.

Ζητούμε από τον Υπουργό Υγείας την άμεση ανάκληση της Υπουργικής απόφασης ώστε να επανέλθει η ομαλότητα του ΠΙΣ. Εάν αυτό δε γίνει ο ΙΣΘ θα ζητήσει αρμοδίως την ακύρωση της.