Ελλάδα

Δικαίωση της GlobiLED στον διαγωνισμό του δήμου Ιλίου - ανυπόστατες οι πληροφορίες για δήθεν δικαστική εξέλιξη

Δικαίωση της GlobiLED στον διαγωνισμό του δήμου Ιλίου - ανυπόστατες οι πληροφορίες για δήθεν δικαστική εξέλιξη
Δικαίωση της εταιρίας GlobiLED στον διαγωνισμό του δήμου Ιλίου υπήρξε μετά την οριστική ανάκληση της γνωμοδότησης της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο περί της εγκυρότητας υπεύθυνων δηλώσεων στον διαγωνισμό για τον οδοφωτισμό.

Ανυπόστατη και εκ του πονηρού χαρακτηρίζουν οι υπεύθυνοι της εταιρίας κάθε πληροφορία περί δήθεν δικαστικής εξέλιξης και διαμάχης μεταξύ της GlobiLED και του Δήμου Ιλίου.

Η Ελληνική Πρεσβεία στο Πεκίνο με το με αριθμό πρωτοκόλλου Φ. 2715/358/ΑΣ 189-Πεκίνο, 24 Απριλίου 2019, έγγραφό της ανακάλεσε οριστικά προηγούμενο έγγραφό της με το οποίο υποστήριζε ότι δύο δηλώσεις που υπέβαλε η εταιρεία GlobiLED σε διαγωνισμό του Δήμου Ίλιον πάσχουν από δήθεν πλαστότητα στην επικύρωσή τους ή ότι αυτή έγινε καθ’ υπέρβαση εξουσίας.
Σημειωτέον, ότι και η με αριθμό 426/2019, απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών(ΑΕΠΠ) που εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής της εταιρείας δικαίωσε την εταιρεία Globiled ως προς το επίμαχο σημείο.

Μετά από αυτά το ζήτημα εύλογα θεωρείται λήξαν. Η επιστολή οριστικής ανάκλησης αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Συμπεραίνουμε, ότι η σφραγίδα που φέρουν τα συνημμένα έγγραφα, σε ανωτέρω (α) και (γ) σχετικά, είναι του παλαιού φορέα «Shenzhen Market Supervision Bureau”, και ως εκ τούτου, ανακαλούμε, οριστικά, τα ανωτέρω (β) και (δ) σχετικά».
Για αυτό εξάλλου ο διαγωνισμός συνεχίστηκε κανονικά αφού δεν υπήρχε κανένας λόγος διακοπής του. Αποσφραγίστηκαν οι οικονομικές προσφορές και αναδείχθηκε και προσωρινός ανάδοχος.

Ανακριβεις τελικα ήταν οι πληροφορίες που διακινήθηκαν περί δήθεν δικαστικής εξέλιξης για το θέμα, αφού, μετά την οριστική ανάκληση του επίμαχου εγγράφου δεν υπάρχει καν θέμα το οποίο θα μπορούσε να χρήζει δικαστικής έρευνας.

Σε επικοινωνία με την εταιρεία GlobiLED, ο εκπρόσωπός της δήλωσε:
«Αισθανόμαστε ηθικά ικανοποιημένοι και πλήρως δικαιωμένοι από την κατάληξη του επίμαχου ζητήματος που ξεκίνησε, όπως αποδείχθηκε, από μία πρόχειρη και βιαστική γνώμηκαι που δυστυχώς αποτέλεσε το όχημα συκοφάντησής μας από διαφόρους κύκλους.Από την αρχή η εταιρεία μας δήλωνε προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε τόνο ότι πίστευε ακράδαντα στη δικαίωσή της. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που από την αρχή μας εμπιστεύτηκαν γυρίζοντας την πλάτη τους σε ανυπόστατες και αβάσιμες κατηγορίες. Από την άλλη, για αυτούς που συνεχίζουν να διαδίδουν ψεύδη και συκοφαντικές ειδήσεις επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν το αγοραστικό και επενδυτικό κοινό, θα λογοδοτήσουν σύντομα στην Ελληνική δικαιοσύνη.

Η εταιρεία GLOBILED έχει καταξιωθεί ως ο κορυφαίος κατασκευαστής φωτιστικών LED, γεγονός που επιβεβαιώνεται συνεχώς μέσω των άρτια υλοποιημένων έργων της, της τεχνολογικής υπεροχής των φωτιστικών σωμάτων της, και γενικότερα της τεχνικής και οικονομικής επάρκειάς της.

Τέλος ηGlobiLED ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες ολοκληρώνεται η εκπόνηση μελέτης για νέα επένδυση ύψους 10 Εκ ευρώ.