Ελλάδα

Εικόνες ντροπής από το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Πύλη Αξιού - Γολγοθάς για τα ΑΜΕΑ, χωρίς καθίσματα και τουαλέτες (pics)

Εικόνες ντροπής από το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Πύλη Αξιού - Γολγοθάς για τα ΑΜΕΑ, χωρίς καθίσματα και τουαλέτες (pics)
Απίστευτη ταλαιπωρία για τους πολίτες που εξυπηρετούνται στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Πύλη Αξιού. Χαλασμένοι ανελκυστήρες, έλλειψη κλιματισμού, καθισμάτων και τουαλέτες σε άλλο όροφο συνθέτουν το παζλ της ντροπής.

Σύμφωνα με το rthess.gr, συνολικά υπάρχουν τέσσερις ανελκυστήρες ωστόσο δύο από τους τρεις που εξυπηρετούν τους πολίτες εξακολουθούν να είναι εκτός λειτουργίας, και μάλιστα ο ένας εξυπηρετεί τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Δεν υπάρχει κλιματισμός, ούτε τα απαραίτητα καθίσματα με τον κόσμο να κάθεται ακόμη και σε παλέτες, ενώ δεν υπάρχει τουαλέτα για το κοινό και όποιος χρειαστεί θα πρέπει να ανέβει στον 2ο όροφο αν φυσικά η υγεία του το επιτρέπει. Οι συγγενείς αναγκάζονται να σηκώνουν τα αναπηρικά αμαξίδια με τα χέρια καθώς για να μπουν στο χώρο του γραφείου όπου συνεδριάζει η επιτροπή υπάρχουν πεζούλια.

εφκα υποκαταστημα3

εφκα υποκαταστημα2

Να σημειωθεί ότι τα ασανσέρ είναι εδώ και μέρες εκτός λειτουργίας. Σύμφωνα με τον Διοικητικό διευθυντή του υποκαταστήματος μέχρι τέλη του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την συνολική επισκευή και των τεσσάρων ανελκυστήρων και εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία.

εφκα υποκαταστημα1

εφκα υποκαταστημα

Σημειώνεται ωστόσο ότι λόγω της παλαιότητας των ανελκυστήρων ακόμα και μετά την επισκευή τους υπάρχει ο κίνδυνος εγκλωβισμού.