Ελλάδα

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Οι νταήδες, το bullying, η δίκη και ο περήφανος θρήνος του πατέρα (vid)

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Οι νταήδες, το bullying, η δίκη και ο περήφανος θρήνος του πατέρα (vid)
Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης από το Ρέθυμνο, 20χρονος φοιτητής στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, χάθηκε ξαφνικά το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου 2015.

Λίγες μέρες αργότερα την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου , οι καταγγελίες που έφτασαν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, ότι είχε πέσει θύμα bullying, προκάλεσαν την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου. Οι έρευνες μάλιστα που έγιναν αργότερα από τις Αρχές κατέδειξαν το bullying που βίωνε ο 20χρονος φοιτητής.

Του έκαναν καψόνια και μπροστά σε κόσμο

Η μαρτυρία μιας κοπέλας που γνώριζε τον Βαγγέλη είναι ενδεικτική για το bullying που δεχόταν από συμφοιτητές του ακόμα και σε δημόσιο χώρο με κόσμο.

Η κοπέλα ήταν παρούσα σε περιστατικό που συνέβη σε καφετέρια της περιοχής Κατσικά. Εκεί βρισκόταν ο αγνοούμενος και η παρέα των «σκληρών» από την Κρήτη. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο Βαγγέλης παρήγγειλε τον καφέ του αλλά οι φίλοι του τον έκρυψαν. Εκείνος τους παρακαλούσε να του τον δώσουν αλλά τον παίδευαν και τον κορόιδευαν. Στο τέλος πέταξαν πάνω του ποτήρι με νερό, αδιαφορώντας παντελώς για εκείνον αλλά και για τον κόσμο που τους παρακολουθούσε.

Η Αγγελική Νικολούλη μίλησε με την «σκληρή» παρέα

Η παρέα των «σκληρών» όπως χαρακτηρίζονται Κρητικών, στην αρχή ήταν διστακτική μπροστά στην παρουσία της δημοσιογράφου στο χώρο της τραπεζαρίας της Σχολής. Δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκεια τους για όλα όσα τους καταλογίζουν, τα οποία αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Υποστήριξαν πως όλοι τους είχαν πολύ καλή σχέση με τον Βαγγέλη και έκαναν στενή παρέα. Τις βίαιες επιθέσεις εναντίον του που καταγγέλθηκαν, τις χαρακτήρισαν απλώς, καψόνια και πλάκες.

Περιέγραψαν στην Αγγελική Νικολούλη τι συνέβη όταν ο τότε αγνοούμενος λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άλλο Κρητικό της παρέας, που υπηρετούσε τη θητεία του και χαρακτηρίζεται από τους μάρτυρες σαν «αρχηγός» της ομάδας.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου απάντησαν πως τελευταία φορά που τον είδαν, ήταν όταν έφαγαν μαζί το μεσημέρι της Παρασκευής πριν εξαφανιστεί. Μετά το φαγητό η παρέα χωρίστηκε. Κάποιοι πήγαν για ξεκούραση και κάποιοι για καφέ στον Κατσικά με τα πόδια. Ένας από τους Κρητικούς είπε στη δημοσιογράφο πως μετά την τραπεζαρία, είδε τον Βαγγέλη γύρω στις δύο παρά το μεσημέρι στο δωμάτιο του και όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά.

Στο δωμάτιο του φοιτητή: Τι έδειχναν οι τελευταίες κινήσεις του…

Η Αγγελική Νικολούλη συνομίλησε με το συγκάτοικο του Βαγγέλη στο δωμάτιο που μοιράζονταν μέσα στη σχολή. Εκεί ο νεαρός σπουδαστής πριν χαθεί, είχε αφήσει όλα του τα προσωπικά αντικείμενα, αλλά και το κινητό του τηλέφωνο που όπως χαρακτηριστικά είχε πει η μητέρα του, ήταν η προέκταση του χεριού του.

Όπως είπε στη δημοσιογράφο, είδε τον Βαγγέλη στο δωμάτιο τους γύρω στις δύο παρά το μεσημέρι. Έδειχνε να θέλει να μείνει για να διαβάσει όπως συνήθιζε. Πήγε στην εξωτερική τουαλέτα και γύρισε αναστατωμένος. Άρπαξε τα κλειδιά και έφυγε. Ενώ συνήθως τον ενημέρωνε αν θα πήγαινε έστω και στο περίπτερο, εκείνη τη φορά δεν του είπε τίποτα. Το μόνο που τον ρώτησε λίγο πριν φύγει ήταν αν ήθελε να του αφήσει τα κλειδιά γιατί ήξερε πως είχε χάσει τα δικά του. Τελικά τα έβαλε στην τσέπη του και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς να πάρει το μπουφάν όπως συνήθιζε όταν έβγαινε.

Ο συγκάτοικος είπε στην Αγγελική Νικολούλη, πως ο Βαγγέλης δεν πήγαινε βόλτες το μεσημέρι όπως ακούστηκε και έκανε κυρίως παρέα με τους συμφοιτητές του από την Κρήτη.

Τι κατέγραψαν οι κάμερες κοντά στη Σχολή

Το οπτικό υλικό που έλεγξε από κάμερες ασφαλείας κοντινών βενζινάδικων η δημοσιογράφος στην έρευνα της, έδειχνε έναν νεαρό άνδρα με τα χαρακτηριστικά του Βαγγέλη να περνάει τον κεντρικό δρόμο πεζός και με ένταση, γύρω στις δύο παρά πέντε με κατεύθυνση τα Γιάννενα.

Στο φως ένα αποκαλυπτικό βίντεο το οποίο προβλήθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου και το είχε τραβήξει o Βαγγγέλης Γιακουμάκης μέσα στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Το βίντεο,το οποίο προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star, δείχνει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και την παρέα των Κρητικών.

Είναι τραβηγμένο από τον ίδιο το Βαγγέλη.

Παρά το γεγονός ότι το παιδί, όπως υποστηρίζει η οικογένεια του, ζούσε έναν εφιάλτη, προσπαθούσε να επιβιώσει στη σχολή. Έκανε παρέα μαζί τους. Είχε κοινωνική επαφή με τους φερόμενους βασανιστές του.

Μάλιστα οι εικόνες έχουν καταγραφεί λίγο καιρό αφότου ο Βαγγέλης είχε ζητήσει και είχε αλλάξει δωμάτιο.

Το αποκαλυπτικό υλικό προβλήθηκε στο δικαστήριο.

Σήμερα (28/6) μάλιστα η Δικαιοσύνη αποφάσισε για την υπόθεση Γιακουμάκη και έκρινε ένοχους 8 από τους 9 κατηγορουμένους

Σε γραπτή του δήλωση ο πατέρας του Βαγγέλη, Ανδρέας Γιακουμάκης, ευχαρίστησε τον κόσμο για «την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια», ενώ σημείωσε πως «η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο Δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης».

Συγκεκριμένα στη δήλωση την οποία διάβασε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος της οικογένειας, Δημήτρης Μπούκας, ο Ανδρέας Γιακουμάκης αναφέρει:

«Νιώθω την ανάγκη να πω, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον τον κόσμο, αν με ένα ευχαριστώ μπορώ να καλύψω όλη αυτή την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Για τον Βαγγέλη δεν ντρέπομαι. Για την Κρήτη, δεν ντρέπομαι. Η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο Δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης»

Πηγή: anikolouli.gr