Ελλάδα

Με δύο πρόσωπα ο καιρός - Τι ώρα θα βρέξει στην Αττική

Με δύο πρόσωπα ο καιρός - Τι ώρα θα βρέξει στην Αττική Φωτογραφία: intime
Αλλάζει ο καιρός. Αλλού ζέστη και αλλού βροχές θα σημειωθούν σήμερα στη χώρα μας.

Με καλές καιρικές συνθήκες έχει ξεκινήσει σήμερα ημέρα, ωστόσο από το μεσημέρι και τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα αλλάξει και θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο Αναστασία Τυράσκη, σήμερα το απόγευμα στην Αττική είναι πιαθνόν να σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες στα βόρεια του νομού.

Ασθενή βροχή προβλέπει και το meteo.gr καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού δείχνει βροχή στις 15:00 - 18:00 στα βόρεια του νομού της Αττικής.

Screenshot_2024-08-05_090855_82b32.jpg

Ο καιρός σήμερα ανά περιοχή

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά και πιθανόν τις πρωινές ώρες σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας και της βόρειας Εύβοιας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 15 έως 35-36, στη Θεσσαλία από 15 έως 37, στην Ήπειρο από 15 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 35-36 βαθμούς, στα Επτάνησα από 19 έως 34-36 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 32-34 βαθμούς (τοπικά στην Νότια Κρήτη έως 37 βαθμούς), ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο και στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό γενικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 34-35 βαθμούς.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες - Έρχεται ξανά ζέστη με 40αρια

Παρόμοιες οι καιρικές συνθήκες την Τρίτη και την Τετάρτη, ένας ζεστός καλοκαιρινός καιρός με κάποιες αστάθειες κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία έως και 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε μια μικρή αλλαγή στον καιρό με την έννοια ότι θα ενισχυθούν οι βοριάδες στο Αιγαίο, με μελτέμι έως και 7 μποφόρ στο Αιγαίου.

Η αστάθεια θα συνεχίσει στα ορεινά ηπειρωτικά με αστάθεια το μεσημέρι με απόγευμα και κάποιες τοπικές μπόρες και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα ανέβει λιγάκι και μετά το Σαββατοκύριακο αναμένεται περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας πάμε για 40άρια.