Ελλάδα

Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η φωτιά - Τέσσερα ενεργά μέτωπα - Νέο μέτωπο στην περιοχή Τραχήλι (pics)

Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η φωτιά - Τέσσερα ενεργά μέτωπα - Νέο μέτωπο στην περιοχή Τραχήλι (pics)
Συναγερμός αυτή την ώρα στην Εύβοια καθώς οι φλόγες απειλούν το χωριό Γαβαλάς. Σε εξέλιξη και δεύτερο μέτωπο στην περιοχή Τραχήλι.

Σε «πύρινο κλοιό» βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης η Εύβοια, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εμπρησμούς και να υπάρχουν τέσσερα μέτωπα ενεργά, καθώς μια ακόμη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Τραχήλι του δήμου Κύμης – Αλιβερίου και κοντά στις υπόλοιπες τρεις.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1147128669510479872}

Το πρωί της Παρασκευής (05/07) συνελήφθη ένας 64χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για την εκδήλωση της πυρκαγιάς στα Μανίκια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο 64χρονος, που συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στα Μανίκια της Εύβοιας, φέρεται να προσπαθούσε να κάψει υπολείμματα καλλιεργειών με χρήση γυμνής φλόγας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η φωτιά ξεκίνησε από τον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού του.

Οι φλόγες απείλησαν το χωριό Γαβαλάς. Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή, βοήθησαν την φωτιά να περάσει τον δρόμο και να φτάσει στο ρέμα λίγο πριν από το χωριό. Μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων βρίσκεται εκεί για να προστατεύσουν στα σπίτια και τις περιουσίες των κατοίκων.

Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή, βοήθησαν την φωτιά να περάσει τον δρόμο και να φτάσει στο ρέμα λίγο πριν το χωριό.

Μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων βρίσκεται εκεί για να προστατεύσουν στα σπίτια και τις περιουσίες των κατοίκων.

purkagia

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά πέντε οικισμοί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 

purkagia3

Θα σας ενημερώνουμε λεπτό προς λεπτό για όλες τις εξελίξεις στο μέτωπο της Εύβοιας. 

Πηγή: tvstar