Ελλάδα

Τι αλλάζει στα μητρώα πολιτών με τους καταργούμενους Δήμους - Ποιο username θα ισχύει

photo: eurokinissi photo: eurokinissi
Στο πλαίσιο λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών», οι καταργούμενοι Δήμοι θα καθοριστούν ως ανενεργοί, καθώς και τα αντίστοιχα Δημοτολόγια.

Για κάθε εκλογικό διαμέρισμα που ανήκει σε υπό διάσπαση Δήμο θα καθοριστεί εντός του συστήματος ο νέος Δήμος στον οποίο αυτό θα ανήκει. Για τη δημιουργία χρηστών:

1. Οι χρήστες που υπάρχουν σήμερα συνδεδεμένοι με τους υπό κατάργηση δήμους θα παραμείνουν ως έχουν και θα συνεχίσουν να διασυνδέονται στον δήμο που καταργείται, χρησιμοποιώντας το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης (username-password), που χρησιμοποιούν έως σήμερα.

2. Για τη διασύνδεση των χρηστών στους νέους Δήμους θα δημιουργηθούν νέοι κωδικοί.

3. Επιπρόσθετα θα δημιουργηθούν νέοι χρήστες στους παλιούς Δήμους ανάλογα με τις απαιτήσεις που θα τεθούν.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σταλούν εγκαίρως στο Υπουργείο καταστάσεις νέων χρηστών με ονόματα των αρμοδίων υπαλλήλων, για τον κάθε νέο Δήμο καθώς και τα υποσυστήματα στα οποία κάθε χρήστης θα πρέπει να έχει πρόσβαση (ληξιαρχείο, δημοτολόγιο, μητρώο αρρένων, εκλογικά, διαχείριση). Στις παραπάνω καταστάσεις θα πρέπει να περιλαμβάνονται και τα ονόματα των αρμοδίων υπαλλήλων, που θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των προαναφερθέντων υποσυστημάτων των υπό κατάργηση Δήμων.