Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Πότε οι κωδικοί για το μηχανογραφικό - Όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι

Πανελλήνιες 2024: Πότε οι κωδικοί για το μηχανογραφικό - Όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι
Οι διαδικασίες για τις Πανελλήνιες 2024 ολοκληρώνονται, πότε έρχεται η ώρα του μηχανογραφικού, το πρωτόκολλο για την απόκτηση κωδικού.

Ξεκίνησε από σήμερα η διανομή προσωπικού κωδικού ασφαλείας στους υποψηφίους των Πανελληνίων 2024 για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι υποψήφιοι (ΓΕΛ - ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους από σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλήνιες 2024, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου. 

Πανελλήνιες 2024: Οι διαδικασίες για την απόκτηση κωδικού για την υποβολή Μηχανογραφικού 

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό. για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.), θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Τετάρτη 19 Ιουνίου, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν μετά από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, να προχωρήσουν αρχικά στην επεξεργασία και τελικά στην οριστική υποβολή του Μ.Δ., κατόπιν νεότερης εγκυκλίου.

Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος Μηχανογραφικό Δελτίο ΓΕΛ έχουν οι υποψήφιοι που υπέβαλαν ΑίτησηΔήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2024 των ΓΕΛ. Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου, θα γίνεται στο ΓΕΛ που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εκάστου σχολικού έτους δύνανται να υποβάλουν τόσο το ανωτέρω μηχανογραφικό δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όσο και το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στις δημόσιες ΣΑΕΚ.

Δικαιολογητικά για τον κωδικό ασφαλείας

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ που εξετάστηκαν στια Πανελλήνιες 2024 για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα/διαβατήριο. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η εξουσιοδότηση είτε από το gov.gr, είτε θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή. Εξυπακούεται, ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής είναι η απόκτησηκατοχή τίτλου απόλυσης για όλους τους υποψηφίους ΓΕΛ. Ένας επιπλέον έλεγχος από τους Δ/ντές των Εσπερινών ΓΕΛ θα γίνεται για τους υποψηφίους εσπερινών ΓΕΛ, όπως περιγράφεται στο ΚΕΦ. ΣΤ.

Επίσης, όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση είχαν δηλώσει υποψηφιότητα για νέα εξέταση με τα ΓΕΛ, και τελικά δεν προσήλθαν στις Πανελλήνιες 2024 των ΓΕΛ σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα, θα αποκτήσουν κανονικά password στο ίδιο διάστημα (19-28 Ιουνίου) και με αυτό το password θα υποβάλουν αργότερα το μηχανογραφικό τους, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιοι με το 10%

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο εδώ