Ελλάδα

Ηράκλειο: Σύσκεψη για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών μετά τον τραυματισμό δύο κοριτσιών που χτυπήθηκαν από ΙΧ κατά τη χρήση τους

Ηράκλειο: Σύσκεψη για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών μετά τον τραυματισμό δύο κοριτσιών που χτυπήθηκαν από ΙΧ κατά τη χρήση τους
Η κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων πατινιών στην πόλη του Ηρακλείου, είναι το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο δημαρχείο της πόλης.

Αφορμή για την σύσκεψη αποτέλεσε το πρόσφατο τροχαίο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο κοπέλες 16 και 19 ετών, όταν τις χτύπησε ένα ΙΧ αυτοκίνητο ενώ οδηγούσαν ηλεκτρικό πατίνι, με τις νεαρές να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Μαρίνος Παττακός, συγκάλεσε τη σύσκεψη για να αντιμετωπιστούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα από τη μίσθωση των πατινιών.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Ηρακλείου, της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων και Μελετών (Τμήμα Ελέγχου Κυκλοφορίας) καθώς και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων πατινιών στο Ηράκλειο ανησυχεί τους πολίτες και τη δημοτική αρχή, η οποία προσπαθεί να περιορίσει αυτό το φαινόμενο, με τον Μαρίνο Παττακό να έχει προγραμματίσει επίσκεψη στην Εισαγγελία Ηρακλείου την ερχόμενη Δευτέρα (9/9) όπου θα ζητήσει παρέμβαση εισαγγελέα για τη διασφάλιση της εφαρμογής της νομιμότητας.