Ελλάδα

Μουντομπάσκετ 2019: Το πανόραμα και τα αποτελέσματα της έβδομης ημέρας - Γνωστές έγιναν οι τέσσερις πρώτες ομάδες των προημιτελικών

Μουντομπάσκετ 2019: Το πανόραμα και τα αποτελέσματα της έβδομης ημέρας - Γνωστές έγιναν οι τέσσερις πρώτες ομάδες των προημιτελικών
Από την πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης έγιναν γνωστές οι τέσσερις πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με την Ισπανία και την Πολωνία να είναι οι μεγάλες κερδισμένες της αποψινής ημέρας.

Συγκεκριμένα, Πολωνία, Αργεντινή, Σερβία και Ισπανία έκλεισαν ήδη θέση για τις αναμετρήσεις των νοκ άουτ στις 10 του μήνα, μετά τις σημερίνες νίκες τους.

Οι συγκεκριμένες ομάδες κατάφεραν το 4/4 μετά τις σημερινές αναμετρήσεις όπου είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Πολωνία - Ρωσία 79-74
Σερβία - Πουέρτο Ρίκο 90-47
Αργεντινή - Βενεζουέλα 87-67
Ισπανία - Ιταλία 67-60

Η Ισπανία, παρά το ότι βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ στην τελευταία περίοδο τους Ιταλούς (52-56 στο 36'), κατάφερε να κάνει ένα σερί 15-4 και να επικρατήσει των αντιπάλων τους με 67-60. Έτσι, το ζευγάρι Ισπανία - Σερβία (8/9, 15:30) θα κρίνει την πρώτη και δεύτερη θέση του ομίλου που θα διασταυρωθεί με την Πολωνία και την Αργεντινή στη φάση των οκτώ της διοργάνωσης.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σερβία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο, επικρατώντας με 90-47, κάνοντας το 4/4 και περιμένοντας πλέον τους Ισπανούς για το «μπρα-ντε-φερ» της πρωτιάς του ομίλου.

Η Πολωνία κατάφερε να προκριθεί στην οκτάδα της διοργάνωσης, επικρατώντας με 79-74 της Ρωσίας και σε συνδυασμό με τη νίκη της Αργεντινής απέναντι στη Βενεζουέλα με 87-67 εξασφάλιαν αμφότερες την παρουσία τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση του ομίλου στις 8/9 και ώρα 15:00.

Η Ρωσία μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, κρατώντας το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια των τριών πρώτων δεκαλέπτων, αλλά η Πολωνία ήταν αποφασισμένη για τη μεγάλη νίκη και με τρίποντο του Τσελ 2:19 πριν τη λήξη του αγώνα, πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (72-68) και δεν το ξαναέχασε ποτέ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (8/9):

11:00 Βενεζουέλα - Ρωσία
11:30 Πουέρτο Ρίκο - Ιταλία
15:00 Πολωνία - Αργεντινή
15:30 Ισπανία - Σερβία

Στη φάση των οκτώ, ο νικητής του Πολωνία - Αργεντινή θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του αγώνα ανάμεσα σε Ισπανία και Σερβία, ενώ ο ηττημένος του πρώτου αγώνα θα αντιμετωπίσει τον νικητή της δεύτερης αναμέτρησης.