Ελλάδα

Φορούσαν ζώνες ασφαλείας και σώθηκαν - Μία σοκαριστική καμπάνια για τη χρήση τους που δεν θα ξεχάσετε ποτέ!

Φορούσαν ζώνες ασφαλείας και σώθηκαν - Μία σοκαριστική καμπάνια για τη χρήση τους που δεν θα ξεχάσετε ποτέ!
'Ολοι γνωρίζουμε ότι οι ζώνες σώζουν ασφαλείας ζωές, αλλά δυστυχώς κάθε χρόνο θρηνούμε θύματα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πλήρη αγνόηση αυτή της απλής κίνησης που όλοι μας πρέπει να κάνουμε όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητό μας.

Στη χώρα μας, ο αριθμός των τροχαίων ολοένα και μεγαλώνει και οι έρευνες δείχνουν ότι 3 στους 5 δεν φοράνε ζώνη, στοιχεία συγκλονιστικά που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ακόμη η οδηγική παιδεία.

Στο εξωτερικό τα νούμερα είναι αυξητικά και γι' αυτό τον λόγο πραγματοποιούνται καμπάνιες πληροφόρησης, οι οποίες προσπαθούν να αφυπνίσουν τους ασυνείδητους.

Μία απ' αυτές που συγκλόνισαν και έγινε viral σε όλα τα social media πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ζηλάνδία από την New Zealand Transport Agency, όπου ήρθαν στο φως φωτογραφίες ανθρώπων που έπεσαν θύματα τροχαίου ατυχήματος, με εμφανή τα σημάδια που τους άφησε η ζώνη ασφαλείας, η οποία στη κυριολεξία, όμως, τους έσωσε στη ζωή!

Μελανιασμένοι, γδαρμένοι, αλλά ζωντανοί!

Οι ιστορίες των επιζώντων ήρθαν στην επιφάνεια μέσα απ' αυτές τις συγκλονιστικές φωτογραφίες, οι οποίοι με τη βοήθεια του ειδικού μεικ απ πόζαραν μπροστά στον φωτογραφικό φακό, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.

Μάλιστα, έχουν τυπωθεί αφίσες, που έχουν τοποθετηθεί έξω από το σπίτι του καθενός ξεχωριστά, ενώ οι αρμόδιες αρχές έχουν φροντίσει να τις τοποθετήσει σε κάθε γωνιά της χώρας, θέλοντας έτσι να αφυπνίσει τους πολίτες και να αρχίζουν να φοράνε τη ζώνη τους.

Δείτε τις σοκαριστικές φωτογραφίες:

NZTA Belted Survivors 1 Liam

NZTA Belted Survivors 2 Dylan

NZTA Belted Survivors 3 James M

NZTA Belted Survivors 4 Willy

NZTA Belted Survivors 5 Dion

NZTA Belted Survivors 6 Kahutia

NZTA Belted Survivors 7 Will

NZTA Belted Survivors 8 Rick

NZTA Belted Survivors 9 Dan

Πηγή: mymodernmet.com

Φωτογραφίες: beltedsurvivors.nz