Ελλάδα

Πνιγμός 3χρονου: Νίπτει τας χείρας του ο παιδικός σταθμός - Τσακίζουν τα λόγια του πατέρα

Πνιγμός 3χρονου: Νίπτει τας χείρας του ο παιδικός σταθμός - Τσακίζουν τα λόγια του πατέρα
Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από τον πνιγμό τρίχρονο αγοριού σε παιδικό σταθμό με τον πατέρα του να ξεκαθαρίζει πως το παιδί του δεν είχε άλλο πρόβλημα υγείας.

Το αγοράκι το οποίο είχαν γράψει πρόσφατα στον παιδικό σταθμό οι γονείς του, φαίνεται να κατάπιε αρακά, ο οποίος κόλλησε στον λαιμό του. Μετά τις άμεσες προσπάθειες των εργαζομένων στον βρεφονηπιακό σταθμό, το μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων.

Εκεί οι γιατροί έκριναν ότι το μικρό παιδί έπρεπε να νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι γιατροί για περίπου μία εβδομάδα έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να το κρατήσουν στη ζωή.

Φαίνεται όμως ότι έμεινε αρκετή ώρα χωρίς να οξυγονώνεται καλά κι αυτό στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του.

Ο παιδικός σταθμός υποστηρίζει ότι το 3χρονο παιδί δεν πέθανε από πνιγμό ενώ επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του φαγητού έκανε σπασμούς και λιποθύμησε. Έπειτα ήρθε το ΕΚΑΒ, του έγιναν μαλάξεις όπου και έκανε εμετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο πατέρας του αγοριού σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αναφέρει: «Τι να σας πω τώρα; Στον παιδικό σταθμό, έγινε ένα επεισόδιο, δεν έδωσαν προφανώς τη δέουσα προσοχή και κατέληξε στο Παίδων. Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας το παιδί μου»

Υπενθυμίζεται πως έγινε μήνυση κατά του παιδικού σταθμού στον οποίο φοιτούσε ο τρίχρονος γιος τους, την οποία κατέθεσαν σήμερα, Τρίτη 15.10.2019, οι γονείς του.

Σημειώνεται, δε, πως διετάχθη ιατροδικαστική εξέταση ώστε με βάση αυτό το πόρισμα να αποσαφηνιστούν τα αίτια θανάτου του 3χρονου αγοριού.