Ελλάδα

Καιρός: Σφοδρή καταιγίδα πλήττει τα βόρεια προάστια - Σε εξέλιξη το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας

καιρός, photo: Eurokinissi καιρός, photo: Eurokinissi
Ισχυρή καταιγίδα αυτή την ώρα πλήττει τα βόρεια προάστια. Όπως είχε ενημερώσει νωρίτερα το Dikaiologitika News η κακοκαιρία θα έφτανε στην Αττική μετά τις 3 το μεσημέρι. Χάος στους δρόμους, ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας.

Το ψυχρό μέτωπο κινείται προς τα ανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει τις αμέσως επόμενες ώρες το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αυτή την ώρα σφοδρή καταιγίδα πλήττει τα βόρεια προάστια ενώ στην Αττική υπάρχουν ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

Zeus Nov 4 1400

Στην Αττική, οι βροχές που θα εκδηλώνονται κατά περιόδους, είναι πολύ πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα από τις απογευματινές ώρες και να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται περαιτέρω ένταση των φαινομένων από τα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, και βαθμιαία επέκτασή τους σε πολλές περιοχές της χώρας. Εκτός της δυτικής Ελλάδας, αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, τα Δωδεκάνησα και προς το βράδυ οι Κυκλάδες.

Ήδη με το πέρασμά της η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στην Πατρών – Πύργου που έκλεισε μετά από πτώσεις δέντρων. Διακοπές ρεύματος έγιναν και στην Πάτρα.
Με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ να είναι και σήμερα σε ισχύ οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν. Σύμφωνα με το meteo.gr για το υπόλοιπο της ημέρας, περιμένουμε περαιτέρω ένταση των φαινομένων από τα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, και βαθμιαία επέκτασή τους σε πολλές περιοχές της χώρας.