Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου έρχεται νωρίτερα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου έρχεται νωρίτερα Φωτογραφία: intime
Καλοκαιράκι μέσα στον χειμώνα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Πότε αλλάζει ξανά ο καιρός.

Την καλοσύνη που περιμένουμε του Αγίου Δημητρίου θα την ζήσουμε λίγο πιο νωρίς σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, καθώς αυτές οι καλές ημέρες που αναμένονται συνήθως στο τέλος Οκτωβρίου θα έρθουν τις προσεχής ημέρες.

Αυτή η εβδομάδα θα έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό της τις υψηλές θερμοκρασίες, τις πολλές ώρες ηλιοφάνειας ωστόσο παρόλα αυτά θα έχουμε και κάποιες βροχοπτώσεις προς τα δυτικά - βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Το αίτιο για αυτήν την εξέλιξη είναι, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, το πεδίο υψηλών πιέσεων το οποίο εξαπλώνεται και προς την περιοχή μας παρά το ότι λίγο πιο δυτικά προς την κεντρική Ευρώπη, επικρατούν χαμηλές πιέσεις με διαδοχικά κύματα κακοκαιριών με βροχές καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά σήμερα Τρίτη, ο ήλιος θα κυριαρχήσει σε ολόκληρη τη χώρα, με κάποιες συννεφιές προς κεντρικά δυτικά και βόρεια τμήματα χωρίς ωστόσο να προβληματίσουν.

Σχετική προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην αυξημένη υγρασία και στις ομίχλες που μπορεί να έχουμε νωρίς το πρωί αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι άνεμοι μέτριας έντασης ενώ η θερμοκρασία αν και ξεκινά με χαμηλές σχετικά θερμοκρασίες για την εποχή αργά το μεσημέρι θα έχουμε θερμοκρασίες 27 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Για τις ημέρες που ανοίγονται μπροστά μας το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι το μεγάλο ημερήσιο θερμοκρασιακό εύρος. Θα ξεκινάμε με χαμηλές θερμοκρασίες το μεσημεράκι όμως θα κάνει αρκετή ζέστη κατά 4 με 6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Μία κανονική θερμοκρασία για την Αττική είναι στους 24 με 25 βαθμούς ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα είμαστε κοντά στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Και οι επόμενες ημέρες θα χαρακτηρίζονται από κάποια φαινόμενα κυρίως στη δυτική, βορειοδυτική Ελλάδα, προς βόρειο Ιόνιο, τη Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, προ την Πέμπτη και το Σάββατο θα βλέπουμε κάποιες βροχές όχι ανησυχητικές.

Στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με τους ανέμους να πνέουν από νότιες διευθύνσεις και να αυξάνουν την υγρασία.

Η θερμοκρασία θα είναι κοντά στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Από την Κυριακή και στη συνέχεια θα κατέβει μια ψυχρή αέρια μάζα, θα πέσει αρκετά η θερμοκρασία, και θα δώσει πάλι κάποιες βροχές αυτή η μεταβολή του καιρού που αναμένουμε κυρίως την επόμενη εβδομάδα.

Τα χειμερινά θα τα κατεβάσουμε προς το τέλος του Οκτωβρίου, εκεί φαίνεται να αλλάζει ο καιρός περισσότερο, να μας έρχεται περισσότερο κρύο, ποιο ψυχρές αέριες μάζες.