Ελλάδα

Θρίλερ με την απαγωγή των ναυτικών του Elka Aristotle - Τι εκτιμά Διευθυντής εταιρείας φρουρών

Θρίλερ με την απαγωγή των ναυτικών του Elka Aristotle - Τι εκτιμά Διευθυντής εταιρείας φρουρών
Συνεχίζεται το θρίλερ με την απαγωγή των τεσσάρων ναυτικών του ελληνόκτητου τάνκερ Elka Aristotle. Τι αποκαλύπτει πρώην μισθοφόρος για τον τρόπο δράσης των απαγωγέων. Εκτιμήσεις ότι ενδέχεται οι πειρατές να είναι από τη Νιγηρία. Οι πειρατές απήγαγαν τέσσερα μέλη του πληρώματος του Elka aristotle, έναν 20χρονο Έλληνα που έκανε το δεύτερο εκπαιδευτικό ταξίδι του, δυο Φιλιππινέζους κι έναν Γεωργιανό.

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με την απαγωγή των τεσσάρων ναυτικών του ελληκόκτητου πλοίου Elka aristotle, που δέχτηκε επίθεση από πειρατές τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά της πρωτεύουσας του Τόγκο, Λόμε.

Οι απαγωγείς των μελών του πληρώματος του Elka Aristotle ενδέχεται να είναι Νιγηριανοί πειρατές, όπως εκτίμησε ο Γιάννης Ροβύθης, Γενικός Διευθυντής εταιρείας φρουρών και πρώην μισθοφόρος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως εκτίμησε, οι πειρατές ίσως να είναι από τη Νιγηρία, που απέχει 150 ναυτικά μίλια από το Τόγκο, καθώς μετέχουν στα περισσότερα αντίστοιχα συμβάντα.

«Οι όμηροι είναι κεφάλαιο γι’ αυτούς», σημείωσε ο Γιάννης Ροβύθης, προσθέτοντας ότι όσο οι τέσσερις ναυτικοί συμμορφώνονται με τους κανόνες των απαγωγέων δεν θα υπάρξει δυσάρεστη εξέλιξη.

Οι απαγωγείς αναμένεται να επικοινωνήσουν με την εταιρία για λύτρα, αλλά συνήθως καθυστερούν για να μεταφέρουν ομήρους σε περιοχή που ελέγχουν.

Η περιπέτεια του Έλληνα ναυτικού

Ο νεαρός Έλληνας ναυτικός επρόκειτο να επιστρέψει σε λίγους μήνες στην Ελλάδα μετά το δεύτερο εκπαιδευτικό του ταξίδι και, όπως έγινε γνωστό από χθες, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μιλώντας στον Ant1, ο πατέρας του 20χρονου είπε ότι το παιδί αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. «Το έχει χρόνια από μικρό παιδί. Παίρνει τρία χαπάκια, και αυτά πρέπει καθημερινά», είπε.