Ελλάδα

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια - Τραυματίας ένας αστυνομικός

photo: Eurokinissi / αρχείο photo: Eurokinissi / αρχείο
Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια, μόλις λίγες ημέρες πριν από την επέτειο εορτασμού του Πολυτεχνείου. Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έπειτα από επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Χαριλάου Τρικούπη.

Επεισόδια και χημικά στα Εξάρχεια λίγες ημέρες πριν από τον εορτασμό για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι αστυνομικοί έφτασαν μέχρι την πλατεία Εξαρχείων και έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Το φυτίλι στο σκηνικό έντασης έβαλε μπαράζ επιθέσεων από αντιεξουσιαστές σε διμοιρίες των ΜΑΤ που φυλούσαν σφραγισμένες καταλήψεις, καθώς επίσης και σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ αντέδρασαν και μετέβησαν στην πλατεία Εξαρχείων για να εντοπίσουν τους δράστες, κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τραυματίας αστυνομικός

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών διακομίστηκε αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που τραυματίστηκε έπειτα από επίθεση αγνώστων ατόμων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 22:00, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Χαρ.Τρικούπη.

Αργά το βράδυ, η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές.

Χρηστίδης: Να περάσει η κυβέρνηση από τα λόγια στις πράξεις

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης δήλωσε: «Στα Εξάρχεια οι δολοφονικές επιθέσεις δεν σταματούν. Από τύχη σήμερα δεν θρηνήσαμε ζωές. Αρκετά. Η κυβέρνηση πρέπει πια να περάσει από τα λόγια στις πράξεις.

Επίσης, σας ενημερώνω ότι είμαι στο 401. Η ζωή των δυο αστυνομικων δεν διατρέχει κίνδυνο».

ΟΠΚΕ σε καφενείο

Γύρω στα μεσάνυχτα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ περικύκλωσαν καφενείο, που βρίσκεται στην πλατεία Εξαρχείων.

Με την παρέμβαση των δικηγόρων Γιάννας Κούρτοβικ και Άννας Παπαρρούσου, οι αστυνομικοί δεν μπήκαν μέσα στο καφενείο και, λίγη ώρα αργότερα, αποχώρησαν.