Ελλάδα

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.: Σοκάρει φωτογραφία - Γυναίκα, ξαπλωμένη με χειροπέδες και καλυμμένο το πρόσωπό της

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.: Σοκάρει φωτογραφία - Γυναίκα, ξαπλωμένη με χειροπέδες και καλυμμένο το πρόσωπό της
Σοκάρει φωτογραφία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει μία γυναίκα ξαπλωμένη στο πάτωμα ταράτσας στην όδο Ματρόζου στο Κουκακι, όπου πριν από λίγο υπήρξε επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης από την ΕΛ.ΑΣ.

Στην φωτογραφία η οποία έχει τραβηχτεί από μακριά διακρίνεται μία γυναίκα ξαπλωμένη στο πάτωμα ταράτσας, με χειροπέδες και καλλυμένο το πρόσωπό της. 

Νωρίτερα, ιδιοκτήτες γειτονικής κατοικίας κατήγγειλαν αστυνομική βία καθώς όπως τόνισαν, ζήτησαν εισαγγελική εντολή για να περάσουν από το σπίτι τους οι αστυνομικές δυνάμεις.

Ιδιοκτήτρια γειτονικούς διαμερίσματος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κατήγγειλε ότι ο σύζυγός της κατά την ώρα των αστυνομικών επιχειρήσεων ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου που διαμένουν και βρήκε αστυνομικούς.

Τους ζήτησε, όπως είπε η σύζυγός του, εάν έχουν άδεια εισαγγελέα γιατί βρίσκονταν στη δική τους ταράτσα και οι αστυνομικοί, όπως καταγγέλλει τότε άρχισαν να τον ξυλοκοπούν.

Ακολούθως, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε κατ' οίκον έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού που έκανε τις καταγγελίες.

Η καταγγελία

«Μένουμε δίπλα στο κατειλημμένο κτίριο της Ματρόζου είναι η δεύτερη φορά που ξυπνήσαμε σε εμπόλεμη κατάσταση, χαμός, ΜΑΤ, δακρυγόνα, κρότου λάμψης» περιέγραψε μιλώντας στο Αντέννα, προσθέτοντας πως τα ΜΑΤ της χτύπησαν το κουδούνι και τους ζήτησαν να περάσουν μέσα από το σπίτι για να πάνε στο διπλανό. Ο σύζυγός της τους ρώτησε αν έχουν χαρτί εισαγγελέα, εκείνοι απάντησαν αρνητικά και εκείνος τους ζήτησε να φέρουν για να τους αφήσει να περάσουν.

«Είμαστε στα παράθυρα και κοιτάζαμε τι γινόταν, κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα και ανέβηκε ο άνδρας μου με τα παιδιά μου για να δουν τι γίνεται» συνεχίζει την περιγραφή της.

«Ήταν τα ΜΑΤ στην ταράτσα μας, τους ρωτήσανε πώς ήρθαν και σε απάντηση τους πλάκωσαν κάτω και τους τρεις, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλακώσανε στο ξύλο. Εγώ ανέβηκα να δω τι γίνεται και με απείλησαν, μου είπαν μπες μέσα γιατί θα σε ρίξουμε από τη σκάλα» είπε, «είδα άνδρα των ΜΑΤ να έχει πατήσει με το γόνατό του το κεφάλι του γιου μου στο πάτωμα».

«Ήθελαν να περάσουν χωρίς χαρτί εισαγγελέα, είμαστε ξεχωριστή ιδιοκτησία, θέλαμε απλώς μια εισαγγελική εντολή» κατήγγειλε η γυναίκα.

Όπως είπε, μετά τα επεισόδια μπήκε εισαγγελέας στο σπίτι και έκαναν και έλεγχο μήπως η οικογένεια έκρυβε καταληψίες.

«Τον άνδρα μου και τα παιδιά μου τους πήραν δεμένους και ξυλοδαρμένους στη ΓΑΔΑ» πρόσθεσε, «διαμαρτυρήθηκα στον εισαγγελέα, μου είπε πως μπορώ να κάνω και καταγγελία για σωματικές βλάβες...»

Επιχείρηση στο Κουκάκι - Η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ.

Στην επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν.

Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση.

Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες.

Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.

Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με πυροσβεστήρες και πέτρες, όταν επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου και απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση στην περιοχή. Τελικά οι άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν τις πόρτες και οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα κτίρια, όπου προχώρησαν στις προσαγωγές των καταληψιών.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια για την εκκένωσή τους.