Ελλάδα

Έκκληση για βοήθεια από τους γονείς του μικρού Μιχάλη - Πάσχει από σπάνια ασθένεια (vid)

Έκκληση για βοήθεια από τους γονείς του μικρού Μιχάλη - Πάσχει από σπάνια ασθένεια (vid)
Από μία σπάνια ασθένεια, την SPG 50 (σπαστική παραπληγία), που παραλύει σιγά, σιγά το νευρικό σύστημα διεγνώσθει ο 22 μηνών Μιχάλης που ζει στον Καναδά. Το μικρό αγόρι πρέπει να υποβληθεί σε μία γονιδιακή θεραπεία η οποία κοστίζει 3 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μιχάλης διαγνώστηκε με την σπάνια ασθένεια σε ηλικία έξι μηνών και είναι το μοναδικό παιδί στον Καναδά που πάσχει από αυτήν.

«Όταν ήταν περίπου έξι μηνών ο Μιχάλης παρουσίασε κάποιες δυσκολίες στη φάση ανάπτυξής του. Στα επόμενα τέσσερα με έξι χρόνια σταδιακά θα χάσει την ικανότητά του να περπατά, θα χάσει την ικανότητα χρήσης των χεριών του και ενδεχομένως να επηρεαστεί και η νοητική του ικανότητα» ανέφερε ο πατέρας.

«Μας είπαν ότι πάσχει από μία εξαιρετικά σπάνια νευροεκφυλιστική νόσο. Υπάρχει ελπίδα, υπάρχουν και άλλες οικογένειες που αναζητούσαν γονιδιακή θεραπεία», είπε από την πλευρά της η μητέρα.

Οι γονείς του Μιχάλη θεωρούν πως με γονιδιακή θεραπεία θα βελτιωθεί η υγεία του παιδιού. Όμως η θεραπεία κοστίζει τρία εκατομμύρια δολάρια και γι αυτό το λόγο έχουν δημιουργήσει τη σελίδα Cure SPG50 στο Facebook όπου o καθένας μπορεί να προσφέρει χρήματα για τον Μιχάλη.

«Εάν ο κόσμος φανεί γενναιόδωρος και κάνει δωρεές και μας βοηθήσει θα σας είμαστε παντοτινά υπόχρεοι», είπε ο πατέρας του μικρού Μιχάλη.