Ελλάδα

Πάτρα: Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει ο 16χρονος με το σπασμένο σαγόνι - Τρώει με καλαμάκι

Πάτρα: Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει ο 16χρονος με το σπασμένο σαγόνι - Τρώει με καλαμάκι
Αίσθηση προκαλεί το νέο κρούσμα βιαιοπραγίας και σχολικού εκφοβισμού που σημειώθηκε σε ΕΠΑΛ στην Πάτρα λίγες μέρες νωρίτερα με 19χρονο μαθητή ο οποίος και έσπασε το σαγόνι ανήλικου συμμαθητή του.

Ο 16χρονος μαθητής που δέχθηκε την επίθεση από 19χρονο συμμαθητή του, στο προαύλιο ΕΠΑΛ της Πάτρας, μετά από λογομαχία που είχαν, φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Ο ανήλικος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όμως σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 είναι δύσκολο να φάει καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα ο νεαρό θα τρέφεται μόνο με πολτοποιημένη τροφή.

Να σημειωθεί πως η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας έλαβε αμέσως γνώση του συμβάντος, διευκρινίστηκε ωστόσο ότι τον απόλυτο έλεγχο του χειρισμού της περίπτωσης έχει η διεύθυνση του ΕΠΑΛ.

Άτομα του ευρύτερου σχολικού περιβάλλοντος αναφέρουν ότι ο 19χρονος μαθητής αποχώρησε από το σχολικό συγκρότημα αμέσως μετά το περιστατικό και δεν εμφανίστηκε καθόλου τις επόμενες ημέρες στο σχολείο.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι οι συμμαθητές τους επέλεξαν να παρακολουθούν και να βιντεοσκοπούν τη διένεξη από το να παρέμβουν ή να ενημερώσουν τους καθηγητές.

Πως ξεκίνησε ο καυγάς

Σύμφωνα με καταγγελία του πατέρα του μαθητή, ο οποίος έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, όλα ξεκίνησαν από μία διαφωνία στην διάρκεια συζήτησης μεταξύ συμμαθητών.

Ο γιος του διαφώνησε με τον 19χρονο ο οποίος ήταν χρόνια αθλητής της πυγμαχίας.

Συζητώντας ένα θέμα που αφορούσε τον ρόλο του ύπνου στην κούραση του ανθρώπινου οργανισμού. 

Ο 19χρονος του είπε μία κουβέντα, ο συμμαθητής απάντησε σε φιλικό όμως τόνο με μία πιο υβριστική έκφραση αλλά… η οποία τον ενόχλησε.

Σηκώθηκε όρθιος του είπε σε αυστηρό τόνο «πως του μιλάει έτσι» και πριν προλάβει ο 16χρονος συμμαθητής του να πει έστω και μία κουβέντα, του είχε καταφέρει μία δυνατή γροθιά στο σαγόνι με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει κατάγματα.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και μάλιστα υπεβλήθη την περασμένη Τρίτη σε επέμβαση, αναφέρει το dete.gr 

Οι ορθοπεδικοί έκριναν ότι έπρεπε να του τοποθετήσουν τρεις λάμες στην κάτω γνάθο καθώς είχε σπάσει σε τρεις μεριές.

Εξακολουθεί να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ ο πατέρας του δήλωσε στον «Κόσμο» πως θα φθάσει την υπόθεση μέχρι τέλους ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του ενήλικα μαθητή.

Ο δράστης εξαφανίσθηκε μετά το περιστατικό κι έμεινε κρυμμένος για 48 ώρες μέχρι να περάσει το χρονικό διάστημα της αυτόφωρης διαδικασίας.