Ελλάδα

Κορονοϊός: Να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για την εκ περιτροπής απασχόληση ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ

Κορονοϊός: Να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για την εκ περιτροπής απασχόληση ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ
Με την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α, παρουσία και των πρωτοβάθμιων σωματείων, συναντήθηκε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Μαρτίου.

Στη συνάντηση η Ομοσπονδία έθεσε τους προβληματισμούς και την έντονη ανησυχία όλων των εργαζομένων σε σχέση με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ο.Ε-Υ.ΠΟ, οι συνδικαλιστές ανέφεραν ότι στις Κεντρικές και Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ υπάρχει συνωστισμός εργαζομένων λόγω χωροταξικών προβλημάτων με άμεση επίπτωση την πιθανή εξάπλωση του ιού.

Η υπουργός ενώπιον και των Γενικών Διευθυντριών Διοικητικής Υποστήριξης και Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δήλωσε ότι έχει ζητήσει από χτες το πρωί 17/03/2020 στις 8πμ την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για να ξεκινήσει να εφαρμόζεται η Εκ Περιτροπής και η Εξ Αποστάσεως εργασία ώστε να μειωθεί η προσέλευση μας για την προστασία της υγείας μας.

Οι Γενικές Διευθύντριες θα δώσουν εντός της ημέρας τα τελικά στοιχεία που χρειάζονται ώστε να εκδοθεί άμεσα η υπουργική απόφαση. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ., η κ. Μενδώνη, παρουσία όλων, επισήμανε ότι προφορικά ήδη από χτες το πρωί έχει δώσει εντολή για εκ περιτροπής εργασία και το θέμα εναπόκειται στις Γενικές Διευθύνσεις για εφαρμογή της εντολής της.

Η Ομοσπονδία στην ίδια ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Επειδή οι συνθήκες είναι έκτακτες και πολλά κρίνονται από την άμεση αντίδραση ζητούμε την εφαρμογή όλων όσων έχουν προβλεφθεί και την άμεση επιτήρηση για την σωστή εφαρμογή των μέτρων από τις Αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις και την υπόλοιπη ιεραρχία του ΥΠΠΟΑ. Για αυτό απαιτήσαμε για μια ακόμη φορά τον ορισμό Επόπτη Ασφαλείας σε όλα τα κτήρια για την εφαρμογή των όσων προβλέπονται».

Και καταλήγει: «Ως Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών για να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες αυτού του πρωτόγνωρου φαινομένου».