Ελλάδα

Ουρές έξω από τράπεζες: Ο ένας δίπλα στον άλλο παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις (pics & vid)

Δήμητρα Τριανταφύλλου Δήμητρα Τριανταφύλλου
photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Οι τράπεζες είναι τα νέα σημεία συνάντησης πολλών ηλικιωμένων, οι οποίοι από το πρωί συρρέουν χωρίς να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και τις αποστάσεις ασφαλείας που συστήνουν οι ειδικοί στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας από τον κορονοϊό covid-19. Ήδη ξεκίνησαν παρεμβάσεις από την αστυνομία έξω από τράπεζες.

Την παρέμβαση της ΕΛΑΣ έχουν προκαλέσει οι ηλικιωμένοι που από το πρωί συρρέουν έξω από τράπεζες χωρίς να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και τις αποστάσεις ασφαλείας, παρά τα έκτακτα μέτρα για την πανδημία από τον κορονοϊό covid-19 και τις αυστηρές προειδοποιήσεις των ειδικών καθημερινά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρέμβαση έχει κάνει η αστυνομία, μεταξύ άλλων, σε τράπεζες στην Αθήνα, στο Περιστέρι και στην Καλλιθέα. Δείτε βίντεο από το νέο εξτρίμ «σπορ» εν μέσω πανδημίας κορονοϊού με τις ουρές πολιτών έξω από τράπεζες.

Ουρές έξω από τράπεζες - έλεγχοι από την ΕΛΑΣ

τράπεζες ουρές κορονοϊος

Μένουμε σπίτι και επιλέγουμε να κάνουμε τις συναλλαγές μας μέσω e-banking για την ασφάλεια των αγαπημένων μας, αλλά και της προστασία τη δική μας και των συμπολιτών μας.

Tι έδειξε η αυτοψία σε ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων σήμερα το πρωί στην ουρά της Εθνικής τράπεζας, σε ένα υποκατάστημα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ήταν κατά βάση ηλικιωμένοι, οι οποίοι ήθελαν να εισπράξουν επιδόματα και συντάξεις αλλά και να πραγματοποιήσουν κάθε φύσης τραπεζική μικροδουλειά.

oura1

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα τους υπήρχαν και άνθρωποι πολύ νεότερης ηλικίας οι οποίοι στην ερώτηση του γιατί δεν προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους ηλεκτρονικά, απαντούσαν κι εκείνοι πως δεν έχουν οικειότητα με τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές ούτε και γνωρίζουν αν η δουλειά που θέλουν να κάνουν πραγματοποιείται ηλεκτρονικά (όπως για παράδειγμα να εκδώσουν μια νέα κάρτα).  Άλλοι, έλεγαν ότι ήθελαν να εξυπηρετήσουν κάποιον ηλικιωμένο συγγενή τους. Παρ' όλα αυτά, η πιο κοινή απάντηση ήταν: ' δεν έχω ίντερνετ ή δεν ξέρω πως να κάνω αυτές τις δουλειές ηλεκτρονικά '. Χαρακτηριστική της άρνησης αλλά και της δυσκολίας πολλών ανθρώπων να μπουν στον ....ηλεκτρονικό χορό των συναλλαγών ήταν η απάντηση μιας κυρίας 79 χρονών: «Τώρα εν μέσω κορονοϊού θα το μάθουμε;»

 


 

Μειωμένες αποστάσεις ασφαλείας καθώς η ώρα περνούσε

Oι περισσότεροι από όσους περίμεναν να εξυπηρετηθούν φορούσαν μάσκες και γάντια και τηρούσαν μεταξύ τους τις αποστάσεις ασφαλείας υπάκουα- υπήρχε μάλιστα κι η παρουσία ενός αστυνομικού για να κρατάει ...ήσυχη την ουρά. Παρ' όλα αυτά, το κλίμα μόνο ευχάριστο δεν ήταν, με τον εκνευρισμό των ηλικιωμένων ανθρώπων που περίμεναν όρθιοι για 3 και 4 ώρες να φουντώνει καθώς η ώρα περνούσε. Σε κάποιο σημείο, οι διαμάχες άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στην μεγάλη ουρά, ή μάλλον στις τρεις διαφορετικές ουρές- μία για μέσα στην τράπεζα και άλλες δύο για τα ισάριθμα ΑΤΜ έξω από το υποκατάστημα.

Πάντως όταν πια η ώρα είχε φτάσει 13.00 τα μέτρα ασφαλείας είχαν πια ατονίσει κι η ουρά θύμιζε περισσότερο ένα μπουλούκι θυμωμένων ανθρώπων που ήθελα να τελειώσουν οπωσδήποτε σήμερα τη δουλειά τους

4 και 5 ώρες αναμονή

Πολλοί από όσους περίμεναν μας είπαν ότι σήμερα ήταν η δεύτερη ημέρα που προσπαθούσαν να εξυπηρετηθούν καθώς χτες είχαν φύγει άπραγοι ακόμα και μετά από 4 ώρες αναμονής. Μάλιστα, όπως σημείωσαν, χθες το μεσημέρι γύρω στις 14.00 μια υπάλληλος της τράπεζας βγήκε στην πόρτα της εισόδου για να ενημερώσει το κοινό ότι δεν θα πραγματοποιούνταν άλλες συναλλαγές. Τότε, πολλοί πελάτες ξέσπασαν σε φωνές κι ένας μεγάλος καυγάς άναψε έξω από το υποκατάστημα.

oura2

Κάτι παρόμοιο συνέβη και σήμερα όταν γύρω στη 13.00 μια υπάλληλος της τράπεζας βγήκε στην πόρτα για να προειδοποιήσει σε αυστηρό τόνο το κοινό να τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας διαφορετικά θα αναγκαζόταν να καλέσει όπως είπε στο πλήθος, το περιπολικό. Σημειώνεται πάντως πως την περισσότερη ώρα, o υπάλληλος security της τράπεζας προσπαθούσε με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσει τους γηραιότερους πελάτες στα ΑΤΜ αλλά και να απαντάει στις ερωτήσεις τους για το πως μπορούν να κάνουν με διαφορετικό τρόπο την δουλειά τους.

Διαβάστε επίσης:

Με το χρονόμετρο οι έξοδοι με sms στο 13033 - Τέλος στην χειρόγραφη δήλωση μετακίνησης

Κορονοϊός: Ο χάρτης της πανδημίας στην Ελλάδα - Σε ποιες περιοχές τα περισσότερα κρούσματα, ποιες έμειναν αλώβητες

Το επίδομα των 800 ευρώ και απαντήσεις για 8 περιπτώσεις εργαζομένων