Ελλάδα

Χαρδαλιάς: Απαγορεύεται η κυκλοφορία στην παραλία της Πάτρας και του Βόλου

Χαρδαλιάς: Απαγορεύεται η κυκλοφορία στην παραλία της Πάτρας και του Βόλου
Κορονοϊός: Για την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται στη χώρα μας λόγω του κορονοϊού, μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στις εξελίξεις σχετικά με τον νέο κορονοϊό στη χώρα μας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Η συντριπτική πλειοψηφία αντιλαμβάνεται το κοινό στοίχημα που υπάρχει για την αναχαίτιση του κορονοϊού τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όσον αφορά το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται στον Πειραιά, πως από τους 382 επιβάτες, οι 121 ήταν θετικοί, 2 στο νοσοκομείο και 119 πάνω στο πλοίο και 261 ήταν αρνητικοί στον COVID-19.

Από τους θετικούς στον ιό, οι 65 είναι Τούρκοι υπήκοοι, 17 Ινδονήσιοι, 16 από την Ουκρανία, πέντε από την Ελλάδα, έξι από το Ουζμπεκιστάν, τρεις από την Μολδαβία, δύο από Κούβα, ένας από Βουλγαρία, δύο από ΗΠΑ, ένας από το Κιργιστάν και ένας από την Λευκορωσία.

Όπως ανέφερε επίσης, η υγεία όλων των επιβατών είναι εξαιρετική.

Koινό στοίχημα για τον κρατικό μηχανισμό και τον πολίτη αποτελεί η μάχη για τον κορωνοϊό επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αναφερόμενος στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα, τονίστηκε πως ολοκληρώθηκαν 90 δειγματοληψίες σε επαφές της ασθενούς που είχε εντοπιστεί θετική και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.

Παράλληλα, ανακοίνωσε και νέα μέτρα με περιορισμό της κυκλοφορίας για 14 ημέρες στην παραλία του Βόλου και της Πάτρας,

Συγκεκριμένα, στον περιορισμό κίνησης πολιτών στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας και συγκεκριμένα στις περιοχές Νότιο Πάρκο και Πλαζ Αγυιάς προχωρά η Πολιτική Προστασίας και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο και τη γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας.

Ο περιορισμός τίθεται σε ισχύ από αύριο Σάββατο και για 14 ημέρες θα ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή Από τις 2 το μεσημέρι ως τις 8 το πρωί της επόμενης ενώ το Σαββατοκύριακο θα απαγορεύεται πλήρως η κίνηση.

Χαραδαλιάς: Απαιτείται συνεργασία από όλους, η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού το αντιλαμβάνεται

Όσον αφορά τη δομή στη Ριτσώνα, συνεχίστηκε η ιχνηλάτηση, 22 δείγματα ήταν αρνητικά.Για το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» οριστικοποιήσαμε το σχέδιο για εκκένωση και μεταφορά επιβατών.

Για το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» οριστικοποιήσαμε το σχέδιο για εκκένωση και μεταφορά επιβατών. 121 θετικοί επιβάτες, 261 αρνητικοί.

Οι επιβάτες που παραμένουν στο πλοίο είναι διαφόρων υπηκοοτήτων. Η συντριπτική πλειοψηφία των θετικών είναι ασυμπτωματικοί.

Ανακοίνωσε επίσης περιορισμό της κίνησης πολιτών σε 2 περιοχές στην παραλιακή της Πάτρας, ο οποίος ισχύει από αύριο για 14 ημέρες.

Επίσης, στο Βόλο περιορίζεται η κίνηση σε πεζόδρομο καθ' όλο του μήκος του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου. Ξεκινά από Δευτέρα, από 12 το μεσημέρι μέχρι 8 το πρωί – κλειστά το Σαββατοκύριακο.

Κοτσιόπουλος: Πρόσβαση στους ιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας

5 κέντρα στην Αττική θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, όλη την εβδομάδα. Πρόσβαση σε ιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις, παραπομπή σε νοσοκομείο αναφοράς αν κριθεί αναγκαίο, παρακολούθηση κατ'οίκον για όσους επιστρέψουν στο σπίτι τους και είναι θετικοί στον ιό.

Γιατροί των κέντρων θα μπορούν να επισκέπτονται κατ' οίκον τους ασθενείς, ειδικά τις ευπαθείς ομάδες.

 

Διαβάστε επίσης:

Με... χαρτί η έξοδος των ηλικιωμένων από το σπίτι - Νέο κύμα με 10 μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση

Χαρδαλιάς: Απαγορεύεται η κυκλοφορία στην παραλία της Πάτρας και του Βόλου

Μητσοτάτης προς Κομισιόν: Απελευθερώστε άμεσα ευρωπαϊκούς πόρους