Ελλάδα

Συγκινητική ιστορία: Νίκησε τον κορονοϊό, όμως έχασε από τον ιό τον πατέρα του

Συγκινητική ιστορία: Νίκησε τον κορονοϊό, όμως έχασε από τον ιό τον πατέρα του
Έχασε τη μάχη για τη ζωή, τα ξημερώματα της Τρίτης, ένας 90χρονος άνδρας, ο οποίος είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Πρόκειται για τον πατέρα του 52χρονου Χρήστου Χαρμπίλα από την Πάτρα, που πριν από λίγες ημέρες βγήκε θριαμβευτής από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αφού κι εκείνος είχε "χτυπηθεί" από τον κορονοϊό. Ο πατέρας του όμως, λόγω ηλικίας αλλά και υποκείμενων νοσημάτων που είχε, δεν τα κατάφερε κι έτσι άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή.

Ο 52χρονος, την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από 20 μέρες νοσηλείας και μάχης με τον κορονοϊό, αποσωληνώθηκε και βγήκε από το νοσοκομείο. Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι τραυματιοφορείς τον αποχαιρέτησαν με χαμόγελα, φωτογραφίες και χειροκροτήματα καθώς δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους, καθώς η κατάστασή του είχε κριθεί ιδιαίτερα σοβαρή.

Ο 52χρονος είχε βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, κακή κλινική εικόνα, και επίσης κακή ακτινογραφία θώρακος. Διασωληνώθηκε και μπήκε σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ στις 2 Απριλίου, αποσωληνώθηκε στις 14 Απριλίου, στις 17 Απριλίου οδηγήθηκε σε τμήμα ανάρρωσης και στις 22 του μήνα έλαβε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του, όμως δυστυχώς δεν συνέβη το ίδιο και για τον πατέρα του που δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη.