Ελλάδα

Σάλος με αρχιφύλακα στις φυλακές Νιγρίτας: Μεταφέρει ψώνια και γλυκά σε βαρυποινίτη (vid)

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Σάλος με βίντεο που εμφανίζει υπάλληλο των φυλακών Νιγρίτας να μεταφέρει σε βαρυποινίτη διάφορα ψώνια και γλυκά.

Προβληματισμός για την κατάσταση στις φυλακές Νιγρίτας όπου η ΕΛΑΣ σε έφοδο που έκανε πριν από λίγες ημέρες ανακάλυψε πώς υπήρχαν σε κελιά ψυγεία μέχρι και καταψύκτες, κλιματιστικό, τηλεοράσεις, μπάρμπεκιου με κάρβουνα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρική κουζίνα, φούρνος μικροκυμάτων καθώς και διάφορες άλλες οικοσκευές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, σε βίντεο που έφτασε στη Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, μόλις μερικές ημέρες πριν από τις αποκαλύψεις για τις έξτρα «παροχές» στα κελιά, εμφανίζει υπάλληλο των φυλακών μαζί με τη σύζυγο κρατουμένου να περνούν από την πύλη ένα καρότσι γεμάτο σοκολάτες, αντισηπτικά και κρέατα.

Ο υπάλληλος και ο διευθυντής της φυλακής απομακρύνθηκαν από τη θέση τους και λίγες μέρες μετά ακολούθησε η έρευνα των αστυνομικών στις φυλακές Νιγρίτας.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος 30 κρατούμενων. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα για την προέλευση και την εισαγωγή των ψυγείων και των ηλεκτρικών συσκευών στο Κατάστημα κράτησης.