Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Η καθημερινή ζωή της 35χρονης - Ντυνόταν ακριβά και έδινε υπερβολική σημασία στην εμφάνισή της

Επίθεση με βιτριόλι: Η καθημερινή ζωή της 35χρονης - Ντυνόταν ακριβά και έδινε υπερβολική σημασία στην εμφάνισή της
Στην γειτονιά της 35 χρονης δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν τι έχει συμβεί. Όλοι μιλούν για μια γυναίκα που έδινε υπερβολική σημασία στην εμφάνισή της και είχε ελάχιστες κουβέντες με την γειτονιά αλλά και περιορισμένη κοινωνική ζωή. Στο κοντινό καφενείο του θείου της πάντως το κλίμα είναι από χθες πολύ βαρύ.

« Δεν βλέπαμε φίλους, φίλες, άντρες ή συγγενείς να μπαίνουν σε αυτό το διαμέρισμά στα πέντε χρόνια που μένει εδώ» περιγράφει στο DNews ο Κώστας Χιώτης, γείτονας και διαχειριστής στην πολυκατοικία όπου νοίκιαζε ένα διαμέρισμα μαζί με τον αδερφό της, η 35χρονη.

Όπως συνεχίζει να μας περιγράφει ο ίδιος: « Εγώ μένω στον 2ο όροφο κι η 35 χρόνη στον 3o. Σε αυτό το διαμέρισμα των 80 τ.μ δεν είδαμε ή ακούσαμε ποτέ να γίνεται κάποιο τραπέζι, ένα πάρτι, μια κοινωνική εκδήλωση ή δύο φίλους να έχουν κάτσει στην βεράντα για έναν καφέ. Η 35 χρονη κι ο αδερφός της ήταν πολύ ήσυχοι. Τα κοινόχρηστα μας τα πλήρωνε η ίδια και ήταν πολύ τυπική σε όλες τις πληρωμές».

Για την ζωή της πάντως ελάχιστα γνώριζαν οι άνθρωποι στην γειτονιά κι η ίδια φρόντιζε να είναι πολύ σύντομη στις συνδιαλλαγές της με τους γείτονες. Μάλιστα, όπως ομολογούν οι θαμώνες του διπλανού καφενείου ακόμα και στα ανδρικά πειράγματα που της έκαναν η ίδια δεν έστρεφε καν το κεφάλι της να κοιτάξει την πηγή των σχολίων. Κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό για την ζωή της.

Σημειώνεται εδώ ότι τα ίδια σχόλια για μια πολύ «οριοθετημένη» γυναίκα μας έκαναν κι οι συνάδελφοί της από την εταιρεία όπου δούλευε.

Η αγάπη για τα πολυτελή ρούχα και τις αθλητικές δραστηριότητες

Όπως περιγράφει τόσο ο κος Χιώτης όσο κι οι υπόλοιποι γείτονες, η 35χρονη έδινε υπερβολική σημασία στην εμφάνισή της και ήταν πολύ καλοντυμένη, υπερβολικά μάλιστα καλοντυμένη για τις περιστάσεις της στιγμής, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά τους ήταν πάντα μακιγιαρισμένη και άκρως περιποιημένη ακόμα και όταν πήγαινε στο ψιλικατζίδικο ή για τρέξιμο. Το τελευταίο ήταν μια από τις αγαπημένες της δραστηριότητες. Όπως μάλιστα περιγράφει ο κος Χιώτης την περίοδο της καραντίνας η 35χρονη έβγαινε πολύ συχνά για τρέξιμο στο κοντινό πάρκο της Πανεπιστημιούπολης στην περιοχή του Ζωγράφου.

Για μια μεγάλη της αδυναμία στην περιποίηση και τα ακριβά ρούχα έκανε λόγο η κα Ελένη, ιδιοκτήτρια του καθαριστήριου στην απέναντι ακριβώς γωνία από την πολυκατοικία όπου διαμένει η 35χρονη. Όπως μας είπε, η φερόμενη ως δράστις δεν είχε πάει ποτέ σε αυτό το καθαριστήριο τα ρούχα της αλλά περνούσε καθημερινά έξω από το μαγαζί της. Όπως λένε όλοι στην γειτονιά η 35χρονη έβγαινε πολλές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας από το διαμέρισμά της- είτε για να πάει στο κομμωτήριο, είτε στο κολυμβητήριο στο Γουδί, είτε για να ψωνίσει ρούχα, είτε για τρέξιμο, είτε ακόμα συχνότερα για μια επίσκεψη στο καφενείο του θείου της.

Βαρύ το κλίμα στο καφενείο του θείου της

Απ’ ο, τι λένε οι γείτονες της, το διαμέρισμα της 35χρονης δεν επιλέχθηκε τυχαία από την ίδια και τον αδελφό της, μιας και μερικά τετράγωνα παρακάτω στην ίδια περιοχή διατηρεί καφενείο κι ο θείος της ο οποίος κατάγεται από τον ίδιο νομό με την 35 χρονη και την άτυχη Ιωάννα, φυσικά. Στην ίδια περιοχή, του Ζωγράφου και σε ένα καφενείο ανέφερε στην κατάθεσή του ότι την γνώρισε κι ο 40χρονος που διατηρούσε μαζί της μια « ελεύθερη ερωτική σχέση» όπως την περιέγραψε ο ίδιος.

Στου Ζωγράφου μένει κι ο ίδιος. Στο συγκεκριμένο παραδοσιακό και γειτονικό καφενείο το κλίμα είναι πολύ βαρύ, από χθες ήδη. Γεμάτο από παρέες, φίλους και γνωστούς του ιδιοκτήτη του καφενείου όλοι σήμερα συζητούν χαμηλόφωνα σε πηγαδάκια τα γεγονότα, αλλά κανείς δεν θέλει να κάνει ένα σχόλιο για το βαρύ γεγονός που έχει συμβεί. Μάλιστα, οι θαμώνες της γειτονιάς της 35χρονης εξέφρασαν την άποψη πως δεδομένης της αντίληψης που έχουν για αυτά τα εγκλήματα οι οικογένειες στην επαρχία από την οποία κατάγεται τόσο η 35χρονη όσο και η Ιωάννα, πως δεν είναι απίθανο αυτό το πρωτόγνωρο έγκλημα να οδηγήσει ενδεχομένως σε μεγάλη έχθρα τις δύο οικογένειες οι οποίες μάλιστα είχαν αναπτύξει και δεσμούς μιας και συγγενής της 34χρονης έχει κουμπαριά με της αδερφή της φερόμενης ως δράστιδος.