Ελλάδα

Επέμβαση της ΕΛΑΣ στην Πλατεία Βικτωρίας - Μηταράκης: Κάποιοι είπαν στους μετανάστες να πάνε

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
«Κάποιος τους είπε να πάνε στην πλατεία Βικτωρίας», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, για τους 60 πρόσφυγες που κατασκήνωσαν τη Δευτέρα στο σημείο. Επέμβαση της Αστυνομίας.

Περίπου δέκα οικογένειες προσφύγων, με μικρά παιδιά, κατασκήνωσαν χθες στην πλατεία Βικτωρίας. Ο Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο Mega πως πρόκειται για 60 άτομα που προέρχονται από τη Λέσβο, έχουν πάρει άσυλο και θα έπρεπε να έχουν υποβάλει αίτημα στο πρόγραμμα «Ήλιος» για να πάρουν την επιδότηση που δικαιούνται.

«Κάποιος τους είπε να πάνε στην πλατεία Βικτωρίας», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. «Έχουν εξέλθει από τις δομές ήδη 2.000 δικαιούχοι την πρώτη εβδομάδα», σημείωσε.

Στο σημείο πήγαν ο διοικητής και ο υποδιοικητής της υπηρεσίας πρώτης υποδοχής, οι οποίοι προσέφεραν προσωρινά καταλύματα σε όλους τους πρόσφυγες που ήταν εκεί.

πλατεια βικτωριας μεταναστες

«Από αυτούς, οι μισοί δέχθηκαν να φύγουν. Χθες πήγαν πολλές συλλογικότητες στην πλατεία και τους πίεζαν να μη φύγουν. Είχε μπει ακόμη και μικροφωνική εγκατάσταση στην πλατεία μου είπαν, θέλω να το επιβεβαιώσετε και εσείς, γιατί κάποιοι θέλουν να εργαλειοποιήσουν τον πόνο 20 ανθρώπων για να κάνουν πολιτικό θέμα, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα από χθες να μεταφερθούν στη δομή στον Ελαιώνα», κατέληξε.