Ελλάδα

Δύο χρόνια φυλάκιση σε αστυνομικό της «Ομάδας Ζ» για παράσυρση 10χρονης στη Θεσσαλονίκη

photo; Eurokinissi photo; Eurokinissi
Θεσσαλονίκη: Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον αστυνομικό της «ομάδας Ζ» για το θάνατο της ανήλικης η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο, βυθίζοντας στο πένθος της οικογένεια της.

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σ’ έναν αστυνομικό της ομάδας «Ζ» ο οποίος παρέσυρε με την υπηρεσιακή του μοτοσικλέτα 10χρονη που άφησε την τελευταία της πνοή στο οδόστρωμα, το 2018. Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του «σύννομου βίου».

Ο αστυνομικός ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία για τη συνοδεία επισήμων, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να υπολογίσει την ταχύτητα της μοτοσικλέτας που οδηγούσε, ότι έβλεπε μακριά και δεν αντιλήφθηκε το κοριτσάκι που επιχειρούσε να περάσει το δρόμο μαζί με την αδελφή της.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2018, στη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, στο ύψος του ΙΚΕΑ. Η 10χρονη μαζί με την 19χρονη αδελφή της, πιασμένες χέρι - χέρι, επιχειρούσαν να διασχίζουν το δρόμο για να μεταβούν σε στάση αστικών λεωφορείων, όταν συνέβη το μοιραίο.

«Είναι σημαντική ηθική δικαίωση για την οικογένεια όσον αφορά την απώλεια της άτυχης 10χρονης. Η προσδοκία των οικείων είναι να αποζημιωθούν για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν, μετά την προσφυγή στο αστικό δικαστήριο» επισήμαναν στο GRTimes οι δικηγόροι Ανδρέας Ταγαράκης και Στέφανος Τοπάλης σχολιάζοντας την απόφαση του ποινικού δικαστηρίου.

πηγή: grtimes.gr