Ελλάδα

Ουρές στον Προμαχώνα, σπεύδει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας

Ουρές στον Προμαχώνα, σπεύδει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας
Στον Προμαχώνα μεταβαίνει ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Π. Πρεζεράκος, καθώς τα οχήματα όσων θέλουν να εισέλθουν στη χώρα σχηματίζουν ουρές και οι αναμονές είναι πολύωρες.

Έλεγχο της διαδικασίας δειγματοληψιών για έλεγχο τεστ για τον κορονοϊό στη μοναδική χερσαία πύλη εισόδου της χώρας θα πραγματοποιήσει ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Π. Πρεζεράκος που μεταβαίνει στον Προμαχώνα.

Εκεί, όσοι εισέρχονται στη χώρα θα πρέπει να υποβάλλουν συμπληρωμένο ειδικό έντυπο εντοπισμού επιβατών (PLF). Ωστόσο, μετά και το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα την Τετάρτη 1 Ιουλίου, φαίνεται πως ο αριθμός των εισερχομένων στη χώρα αυξάνεται κατακόρυφα.

Σύμφωνα, με την ΕΡΤ, η ουρά στο Τελωνείο του Προμαχώνα έφθανε τα 7 χιλιόμετρα στο έδαφος της Βουλγαρίας, ενώ η αναμονή για τα οχήματα κυμαίνεται από τρεις έως πέντε ώρες. Νταλίκες χρειάστηκε και 17 ώρες για να διέλθουν. Σύμφωνα με στοιχεία, μόνο την Τετάρτη πέρασαν περίπου 21.000 άτομα.

Αναλυτικά τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ από τις εισερχόμενες πτήσεις μετά το άνοιγμα του τουρισμού και ο αριθός των τεστ σε κάθε αεροδρόμιο εδώ.