Ελλάδα

Επιστρέφουν σε πεζόδρομους και πλατείες οι διαφημιστικές πινακίδες «τέρατα»

Photo: eurokinissi Photo: eurokinissi
Το δρόμο για την επιστροφή των γιγάντιων διαφημιστικών πινακίδων, ύψους 5,5 μέτρων, σε πεζόδρομους και πλατείες των πόλεων, ανοίγει Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη «Ρύθμιση όρων και προϋποθέσεων για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης».

Η ΚΥΑ, ορίζει τους χώρους στους οποίους επιτρέπεται η προβολή υπαίθριας διαφήμισης, μεταξύ των οποίων σε πλατείες και πεζοδρόμους που προβλέπονται από το νόμο. Ανάλογα με το χώρο που έχει καθοριστεί, για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης, ορίζεται ο τύπος του διαφημιστικού πλαισίου, το μέγεθος και οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις τοποθέτησής τους.

Μεταξύ άλλων, επιστρέφουν τα διαφημιστικά πλαίσια τύπου «ΠΙΖΑ», ύψους 5,5 μέτρων, με πινακίδες 3x4 μέτρων σε απόσταση 2,5 μέτρων από το έδαφος. Η απόφαση ορίζει και τις προδιαγραφές για άλλου είδους διαφημιστικά πλαίσια, όπως τα φωτιζόμενα, τα τύπου «ΡΑΚΕΤΑΣ» και τα τύπου «ΠΥΡΓΟΣ» με ανώτατο ύψος 5,00 μέτρα.

Την απόφαση συνυπογράφουν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ενέργειας Ν. Παπαθανάσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Στ. Μενδώνη, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γ.Κεφαλονιάννης.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ