Ελλάδα

Ένοπλες Δυνάμεις: Καθημερινά 700 μερίδες φαγητό στην Καρδίτσα από τον Στρατό για τους πληγέντες από τον «Ιανό»

eurokinissi eurokinissi
Οι Ένοπλες Δυνάμεις δείχνουν για άλλη μια φορά το κοινωνικό τους πρόσωπο και μετά την παροχή προσωπικού και μέσων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας «Ιανός», αποφάσισαν την παροχή 700 μερίδων φαγητού για τη σίτιση των πληγέντων στην περιοχή της Καρδίτσας, με νεότερη διαταγή που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση, κατόπιν των έντονων καιρικών φαινομένων και καταστροφών, στο πλαίσιο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων και μετά από προφορική διαταγή της Ιεραρχίας, ελήφθη η απόφαση για παροχή σίτισης μέρους των πληγέντων στον δήμο της Καρδίτσας.

Το έργο της οργάνωσης και εκτέλεσης της διαδικασίας παρασκευής των 700 μερίδων φαγητού ανατίθεται στις μονάδες φρουράς της Λάρισας και στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, με έδρα τα Τρίκαλα.

Με μέτρα η διάθεση του φαγητού ελέω κορονοϊού

Η διάθεση δυο μερίδων φαγητού (γεύμα και δείπνο) στους πληγέντες θα γίνεται καθημερινά στο κλειστό γυμναστήριο της Καρδίτσας, στις 14:00 και στις 18:30, ενώ για την αποφυγή συνωστισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και το φαγητό θα διατίθεται σε σκεύη μιας χρήσης.

Ημερήσιο πρόγραμμα σίτισης

Στην απόφαση καταγράφεται και το ημερήσιο πρόγραμμα σίτισης που περιλαμβάνει:

- Δευτέρα μακαρόνια με σάλτσα,
- Τρίτη μπιφτέκι,
- Τετάρτη σπετζοφάι,
- Πέμπτη κοτομπουκιές,
- Παρασκευή φασόλια γίγαντες,
- Σάββατο κοτόπουλο με κριθαράκι,
- Κυριακή μπριζόλα.