Ελλάδα

«Μια βόλτα στο μουσείο με... σακίδιο» την Κυριακή στο Δήμο Αθηναίων

«Μια βόλτα στο μουσείο με... σακίδιο» την Κυριακή στο Δήμο Αθηναίων
Μετά την ανταπόκριση του κοινού και την επιτυχία που είχε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου η δράση «Μια βόλτα στο μουσείο με… σακίδιο» παρουσία των ανθρώπων του ΒΜΦ, η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου θα βρίσκεται και πάλι στους μουσειακούς χώρους την Κυριακή 4 Οκτωβρίου για να συστήσει τη διαδραστική διαδρομή στους νέους επισκέπτες και όχι μόνο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, από τις 11.00 έως τις 13.00, οι άνθρωποι του μουσείου θα υποδέχονται τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες με σκοπό να διευκολύνουν την περιήγησή τους στον χώρο με το σακίδιο αλλά για να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις.

Κάνοντας «Μία βόλτα στο μουσείο με… σακίδιο» και ανακαλύπτει κάποιος το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από μια εναλλακτική διαδρομή. Οι οικογένειες με παιδιά 4-11 ετών μπορούν να δανειστούν το διαδραστικό κίτρινο σακίδιο που προσφέρει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την περιήγηση στο μουσείο και να ακολουθήσουν μια διαδρομή χωρίς ξεναγό, στους δικούς τους χρόνους και ρυθμούς.

Το διαδραστικό σακίδιο έχει σχεδιαστεί σε δύο εκδοχές και απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-6 ετών και 7-11 ετών. Περιλαμβάνει χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης, επιτραπέζια, κάρτες ζωγραφικής και παζλ που προσκαλούν τα παιδιά να παίξουν δημιουργικά, να ακονίσουν τη μνήμη και τη φαντασία τους και να γνωρίσουν το μουσείο μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι.