Ελλάδα

Δήμος Αθηναίων για σκάνδαλο ΕΟΠΥΥ: Θα συνεχίσουμε να σπάμε τα αποστήματα διαφθοράς

Δήμος Αθηναίων για σκάνδαλο ΕΟΠΥΥ: Θα συνεχίσουμε να σπάμε τα αποστήματα διαφθοράς Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Ο δήμος Αθηναίων «καταδικάζει απερίφραστα κάθε παράνομη δραστηριότητα που πλήττει το δημόσιο συμφέρον» αναφέρει σε ανακοίνωσή του μετα το σκάνδαλο του ΕΟΠΥΥ.

Οι συμβάσεις των δύο εμπλεκόμενων γιατρών στο σκάνδαλο του ΕΟΠΥΥ, δεν πρόκειται να ανανεωθούν, ξεκαθαρίζει ο δήμος Αθηναίων, μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν.

Σημειώνεται ότι οι δύο γιατροί είχαν σύμβαση ιδιωτικού δικαίου μέσω ΕΣΠΑ από 2-11-2020 και 14-12-2020 αντίστοιχα. Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων «καταδικάζει απερίφραστα κάθε παράνομη δραστηριότητα που πλήττει το δημόσιο συμφέρον, παραβιάζει τη νομοθεσία και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και το σύστημα υγείας».

Ξεκαθαρίζει πως ο δήμος «συνεργάστηκε στενά με τις αρμόδιες αρχές για την υπόθεση της παράνομης συνταγογράφησης και εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ. Δηλώνουμε την πλήρη στήριξή μας στις αρχές, οι οποίες μεθοδικά και αποφασιστικά προχώρησαν στην εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων».

Ο δήμος στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «στην Αθήνα, θα συνεχίσουμε να σπάμε τα αποστήματα διαφθοράς, που υπήρχαν στον Δήμο μας. Θα συμβάλλουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο στη διαλεύκανση της υπόθεσης και στη διασφάλιση της ακεραιότητας των δημοτικών υπηρεσιών και του συστήματος υγείας».