Ελλάδα

Το gov.gr τώρα και στο... χέρι σου, όλα τα έγγραφα που χρειάζεσαι στο κινητό σου!

PEXELS PEXELS
Πλέον με τις εφαρμογές και τα κινητά η ζωή μας είναι πιο εύκολη, και ειδικά όταν θέλουμε να κάνουμε κάτι που αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που τρέχουν αυτή τη στιγμή όπως είναι το gov.gr και εφαρμογές που θα μπούνε στην ζωή μας λίγο αργότερα όπως το Know Your Customer.

O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, είχε προαναγγείλει ότι έρχεται application του gov.gr για κινητά, η οποία θα έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τη θυρίδα του πολίτη, όπου ο καθένας θα μπορεί να έχει όλα τα έγγραφα που έχει εκδώσει ψηφιακά, αλλά και την έκδοση ιατρικών βεβαιώσεων μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Έχοντας ξεπεράσει τις 670 διαθέσιμες υπηρεσίες, το gov.gr αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο.

Πριν από το τέλος της χρονιάς, η εν λόγω πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη και σε μορφή εφαρμογής έτσι ώστε να έχουμε άμεση πρόσβαση από το κινητό μας, χωρίς να χρειάζεται να έχουμε υπολογιστή, και με αυτό τον τρόπο η ζωή μας θα γίνει λίγο πιο εύκολη.

Αρχικά από την εφαρμογή ο χρήστης θα μπορεί να κάνει εξουσιοδότηση και υπεύθυνη δήλωση, ενώ οι υπόλοιπες υπηρεσίες θα είναι προσβάσιμες μέσω συνδέσμων.

Το app θα είναι διαθέσιμο από τα αντίστοιχα stores έτσι ώστε ο οποιοσδήποτε που έχει smartphone να μπορεί να το κατεβάσει δωρεάν.

Mέσω gov.gr και το ραντεβού για το εμβόλιο

Αρχικά, όταν θα φτάσει το εμβόλιο του κορονοϊού και θα ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός, όλα τα ραντεβού θα κλείνονται όχι μόνο τηλεφωνικά, αλλά με ακόμα 2 τρόπους:

1) Μέσω της εφαρμογής gov.gr, που θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα όταν φτάσει εκείνη η ώρα.

2) Αυτοματοποιημένα μέσω της άυλης* συνταγογράφησης, π.χ (θα έρχεται αυτόματα ένα μήνυμα και ο πολίτης θα δέχεται ή θα απορρίπτει το ραντεβού το οποίο προτείνεται)

*Την άυλη συνταγογράφηση έχουν ήδη ενεργοποιήσει πάνω από 800.000*

GOV.GR

Know Your Customer

Εφαρμογή κόβει «μαχαίρι» την... χαρτούρα και το πήγαινε - έλα στην τράπεζα

Η νέα εφαρμογή Know Your Customer, που όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, θα βγει στον αέρα μέχρι το τέλος του έτους, έρχεται για να μας διευκολύνει σε πολλά θέματα.

Τέλος οι ουρές στις τράπεζες για μια απλή επικαιροποίηση, αλλά και σίγουρα πλέον τα προσωπικά μας δεδομένα θα είναι πιο ασφαλή από ποτέ.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για την εφαρμογή