Ελλάδα

Έρχονται οι «έξυπνοι σηματοδότες» με κάμερα και αισθητήρες

Έρχονται οι «έξυπνοι σηματοδότες» με κάμερα και αισθητήρες
Έρχονται οι έξυπνοι σηματοδότες στους δρόμους της χώρας. Συγκεκριμένα θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν τους παραβάτες διότι θα διαθέτουν αισθητήρες και κάμερες.

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο με τίτλο «Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού» του τέθηκε χτες σε δημόσια διαβούλευση. Συγκεκριμένα αναφέρει πως με βάση τη διεθνή εμπειρία, η αξιοποίηση προσαρμοζόμενων – συνεργαζόμενων συστημάτων για το συντονισμό των φωτεινών σηματοδοτών βελτιώνει σημαντικά τον κυκλοφοριακό φόρτο και την οδική ασφάλεια. Οι σημερινές δυνατότητες αξιοποίησης των δεδομένων από αισθητήρες δίνουν την ευκαιρία για βελτιωμένη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Για το σκοπό αυτό τα υφιστάμενα συστήματα ρύθμισης της κυκλοφορίας πρόκειται να αναβαθμιστούν και να υποστηρίζονται από υποδομές αισθητήρων και καμερών ώστε προηγμένα μοντέλα και αλγόριθμοι να μπορέσουν να εφαρμοστούν και να λειτουργήσουν στην πράξη βελτιώνοντας το κυκλοφοριακό και τη ποιότητα ζωής στις πόλεις μας.

Με λίγα λόγια τα συγκεκριμένα φανάρια θα διαθέτουν σύστημα με κάμερα, που θα ενεργοποιείται αυτόματα μόλις παραβιάζεται το κόκκινο και θα καταγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του παραβάτη.