Ελλάδα

Ρέθυμνο: Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις του δράστη - Βασανίστηκε ο 69χρονος

Ρέθυμνο: Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις του δράστη - Βασανίστηκε ο 69χρονος
Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύεται ο κτηνοτρόφος - θύμα της βάναυσης δολοφονικής επίθεσης

Εξελίξεις στην υπόθεση με τον 69χρονο κτηνοτρόφο που έπεσε θύμα άγριας δολοφονικής επίθεσης στο Ρέθυμνο. Οι δράστες όχι μόνον πυροβόλησαν τον άτυχο 69χρονο που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αλλά τον υπέβαλαν και σε βασανιστήρια, κόβοντας κομμάτι -κομμάτι τη γλώσσα του.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς σήμερα το πρωί, άγνωστοι εισέβαλαν στο ποιμνιοστάσιο του κτηνοτρόφου και τον πυροβόλησαν τουλάχιστον 6-7 φορές, με τον 69χρονο να πέφτει στο έδαφος σοβαρά τραυματισμένος. Ο ίδιος φέρεται να κάλεσε τον γιο του, ενόσω είχε ακόμα τις αισθήσεις του, ο οποίος τον βρήκε σε πολύ άσχημη κατάσταση γύρω στις 7 το πρωί, καλώντας το ΕΚΑΒ. Οι δράστες έκοψαν και τη γλώσσα του κτηνοτρόφου με ψαλίδι για να μην μπορεί να φωνάξει. Ο 69χρονος κτηνοτρόφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας χάσει πολύ αίμα. Οι σφαίρες που δέχτηκε τον έχουν πλήξει στα πόδια, στο χέρι, αλλά και στη σπονδυλική στήλη.

kreta epithesi e3831

Κάμερα ασφαλείας στο ποιμνιοστάσιο έχει καταγράψει τις κινήσεις του δράστη και τη στιγμή της επίθεσης

Σύμφωνα με νέα στοιχεία o δράστης είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και τώρα γίνεται ειδική ανάλυση στο βιντεοληπτικό υλικό για να μπορέσουν να τον ταυτοποιήσουν από το σωματότυπο. Εκτιμούν οι αρχές ότι είχε πάρει εντολή για να πραγματοποιήσει την αιματηρή επίθεση.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου έχουν συλλέξει υλικό και από άλλες κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Στο ποιμνιοστάσιο δεν εντοπίστηκαν κάλυκες. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συνδέσουν την τωρινή επίθεση με την επίθεση που έγινε τον Ιούλιο με καυστικό υγρό σε βάρος του 26χρονου γιου του. Θεωρούν ότι και η τότε επίθεση είχε ως στόχο τον εκφοβισμό του πατέρα.

Και οι 3 δράστες της τότε επίθεσης -2 φυσικοί αυτουργοί και 1 ηθικός βρίσκονται στις φυλακές της Νεάπολης.

Χαροπαλεύει ο 69χρονος κτηνοτρόφος

Το θύμα παραμένει διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Κατάφεραν οι γιατροί να τον σταθεροποιήσουν καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία. Ο 69χρονος δέχθηκε 4 σφαίρες 2 στα πόδια και 2 στα χέρια η μια εκ των οποίων διαπέρασε θώρακα και έπληξε την σπονδυλική στήλη. Από την εικόνα του τραύματος στην γλώσσα εικάζουν ότι πρόκειται για βασανιστήριο γιατί ήταν σε κομμάτια άρα δεν θα μπορούσε να οφείλεται σε αυτοτραυματισμό.

Κτηματικές διαφορές πίσω από την επίθεση;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 69χρονος κτηνοτρόφος είναι πατέρας του 26χρονου νεαρού που είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό τον περασμένο Ιούλιο στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο. Οι δύο υποθέσεις, η σημερινή επίθεση στον 69χρονο και η επίθεση με καυστικό υγρό στον 26χρονο, σύμφωνα με πληροφορίες σχετίζονται άμεσα. Κίνητρο και των δύο δολοφονικών επιθέσεων φέρεται να είναι διαφορές για μία έκταση γης στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου.

 

 

NETWORK