Ελλάδα

Κρήτη: Πώς αποκαλύφθηκε ο δολοφόνος του επιχειρηματία στη Χαλκίδα, η πληροφορία που τον «πρόδωσε»

Κρήτη: Πώς αποκαλύφθηκε ο δολοφόνος του επιχειρηματία στη Χαλκίδα, η πληροφορία που τον «πρόδωσε»
Ένας ντόπιος στη Μεσσαρά Κρήτης είχε αναθέσει σε συνεργείο αλλοδαπών το μάζεμα των ελιών του και του κέντρισε την προσοχή το τατουάζ με τους δράκους και τους σκορπιούς στο δεξί χέρι ενός εκ των εργατών. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον 27χρονο Σύρο καταζητούμενο για τη δολοφονία του επιχειρηματία από τη Χαλκίδα

Σύμφωνα με το CretaLive, ο Κρητικός σέρφαρε στο κινητό του όταν εντελώς τυχαία έπεσε πάνω στην ανάρτηση της ΕΛΑΣ με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των δύο καταζητούμενων Σύρων, οι οποίοι στις 12 Νοεμβρίου είχαν δολοφονήσει τον επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του, στην Χαλκίδα. Ο σχεδιαστής βρέθηκε δεμένος σε μία καρέκλα ενώ ο θάνατος του ήταν ασφυκτικός.

Τα χαρακτηριστικά τατουάζ στο χέρι του ήταν αδιάψευστα ντοκουμέντα, ενώ την ελάχιστη αμφιβολία που μπορεί να είχε, την εξαφάνισε η επιβεβαίωση που ήρθε από άλλη «πηγή» που τον διαβεβαίωσε ότι πράγματι είναι ο άνθρωπος που υποψιαζόταν. Έτσι, αποφάσισε να εμπιστευθεί την πληροφορία αυτή στη διοίκηση του ΤΑΕ Μεσσαράς.

Τα τατουάζ «έκαψαν» τον δολοφόνο

Διοικητής και υποδιοικητής του ΤΑΕ Μεσσαράς έδωσαν βάση στην πληροφορία που τους παρείχε ο ντόπιος και άμεσα αποφάσισαν να μεταβούν στην περιοχή που τους είχε υποδειχθεί για να διενεργήσουν την έρευνα.

Φαίνεται ότι όλα λειτούργησαν στο σωστό timing, και όλα συνετέλεσαν στο να συλληφθεί ο 27χρονος Σύρος Issa Bayman λίγο πριν εξαφανιστεί από την περιοχή της Μεσσαράς, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο αλλοδαπός καταζητούμενος είχε αντιληφθεί ότι το πρόσωπο του κυκλοφορούσε παντού στο διαδίκτυο και  ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Κατά τον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε, αστυνομικοί τσέκαραν το κινητό του τηλέφωνο και διαπίστωσαν ότι και είχε μπει στην σελίδα του policenet και είχε καταλάβει πια ότι τον καταζητούσαν.

Ο δράστης σχεδίαζε να φύγει από την περιοχή

Ο δράστης σχεδίαζε να μεταβεί από την περιοχή της Βαγιωνιάς στα ΚΤΕΛ των Μοιρών ώστε να φύγει το συντομότερο δυνατόν από την περιοχή. Όταν εντοπίστηκε από τους δύο αξιωματικούς του ΤΑΕ Μεσσαράς περπατούσε στο δρόμο με άλλον αλλοδαπό με σκοπό να κάνει ωτοστόπ.

Ο 27χρονος θα προσαχθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών Χαλκίδας, όπως και ο 46χρονος συγκατηγορούμενος του που συνελήφθη στην Ολλανδία, με τη μεταγωγή του να αναμένεται να γίνει το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που βρέθηκαν στην κατοχή του, ο δράστης εκτιμάται ότι έφθασε στις 8 Δεκεμβρίου στην Κρήτη, όπου φιλοξενήθηκε σε σπίτι αλλοδαπών στην Βαγιωνιά και έκανε μεροκάματα στο μάζεμα των ελιών, παρουσιάζοντας ένα προφίλ ήσυχου και λιγομίλητου ανθρώπου.