Ελλάδα

Λίνα Μενδώνη για Λιγνάδη: Δεν υπάρχουν καταγγελίες στο υπουργείο Πολιτισμού, ας μην δημιουργούμε πλαίσιο «ανθρωποφαγίας»

Λίνα Μενδώνη για Λιγνάδη: Δεν υπάρχουν καταγγελίες στο υπουργείο Πολιτισμού, ας μην δημιουργούμε πλαίσιο «ανθρωποφαγίας»
Διαψεύδει η υπουργός Πολιτισμού την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ενώ έκανε λογο για «ανθρωποφαγία»

Υπενθυμίζεται πως εχθές η Έλενα Ακρίτα ανέρτησε στο λογαριασμό της στο facebook πως η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη έχει ζητήσει την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Λίγο αργότερα το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε, «οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη "αξιόπιστη πληροφορία" είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη με αφορμή τα παραπάνω είπε στον ΣΚΑΙ, «Όταν δεν υπάρχουν καταγγελίες, δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας και όχι κράτος δικαίου», ενώ ταυτόχρονα διέψευσε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ακόμη ανέφερε πως δεν υπάρχουν καταγγελίες στο Υπουργείο και ξεκαθάρισε, «Καταγγελία στο Υπουργείο επίσημη επώνυμη δεν έχουμε τέτοια στο υπουργείο Πολιτισμού υπουργός. Είναι προφανές το σενάριο που στήθηκε χθες δεν ευσταθεί» αναφορικά με την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα. Ενώ συνέχισε δηλώνοντας πως «Όλη αυτή η συζήτηση που αναφέρατε, έγινε στα σόσιαλ» και πρόσθεσε ότι η υπόθεση αυτή «αφορά πολύ περισσότερους χώρους, είναι μια νοσηρή κατάσταση και χάρη στη γενναιότητα κάποιων ανθρώπων σαν την Μπεκατώρου είναι καιρός να σπάσει αυτό το απόστημα».

Ενίσχυση των ανθρώπων που έχουν υποστεί βία

«Είναι μία στιγμή να ενισχύσουμε τους ανθρώπους που έχουν υποστεί βια να καταγγείλουν επώνυμα και ήδη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο γίνεται κώδικας δεοντολογίας που είναι σε διαβούλευση και δείχνει ότι η πολιτεία είναι αποφασισμένη να συμβάλει στο χώρο της τέχνης. Δεν πρέπει να είμαστε ανεκτικοί. Ο πολιτισμός έχει άμεση σχέση με την καθημερινή μας συμπεριφορά»

Σύνεχισε ακόμη λέγοντας πως, «Είναι ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί σε όλο το κόσμο, είναι η σειρά η δική μας να έρθουμε ενώπιος ενωπίω με το μείζον ζήτημα. Καμία ανοχή εφόσον υπάρχουν κατηγορίες που παίρνουν το δρόμος της δικαιοσύνης.

Να δούμε και τη θετική πλευρά με τους άνδρες και γυναίκες που καταγγέλλουν επώνυμα. Επισπεύδουμε και ταυτίζουμε κλάδους με νοσηρά φαινόμενα».