Ελλάδα

Εστία κορονοϊού το Δρομοκαΐτειο: Οι εργαζόμενοι ζητούν την παρέμβαση του Εισαγγελέα

Εστία κορονοϊού το Δρομοκαΐτειο: Οι εργαζόμενοι ζητούν την παρέμβαση του Εισαγγελέα
Το σωματείο εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου ζήτησαν την παρέμβαση εισαγγελέα, καθώς η διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο γίνεται ανεξέλεγκτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους εργαζομένους ήδη έχουν εντοπισθεί περίπου 50 ασθενείς θετικοί και όλοι οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι ύποπτα κρούσματα καθότι δεν είναι σε θέση να τηρούν μέτρα ατομικής προστασίας.

Στο γηριοψυχιατρικό τμήμα του Δρομοκαΐτειου νοσηλεύονται 37 ασθενείς με κορoνοϊό, επίσης οι 9 νοσηλεύονται σε Γενικά Νοσοκομεία αναφοράς με σοβαρά συμπτώματα και δύο νοσηλευόμενοι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό.

«Το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί πια σε Γενικό Νοσοκομείο νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού, χωρίς γιατρούς, λοιπό προσωπικό, μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς οξυγόνο. Μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών. Νεκροταφείο ψυχικά ασθενών με κορονοϊό.

Το Γηροψυχιατρικό τμήμα νοσηλεύει 37 ασθενείς θετικούς στον κορονοϊό με σοβαρή παθολογική και ψυχιατρική συμπτωματολογία» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους στον εισαγγελέα.

Οι άθλιες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών

Οι εργαζόμενοι τονίζουν τις άθλιες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.