Ελλάδα

Χιλιάδες πολίτες «ξεχύθηκαν» στα πάρκα της Αθήνας (εικόνες και βίντεο)

Χιλιάδες πολίτες «ξεχύθηκαν» στα πάρκα της Αθήνας (εικόνες και βίντεο)
Άνευ προηγούμενου συνωστισμός παρατηρείται σήμερα στα κεντρικά πάρκα της Αθήνας και στις συνοικίες. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν ξεχυθεί, στο Πεδίον του Άρεως, στο Αττικό άλσος, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στο πάρκο στην ακαδημία Πλάτωνος, με αποτέλεσμα συναθροίζονται επιβαρύνοντας περαιτέρω την πολύ άσχημη υγειονομική εικόνα του λεκανοπεδίου.

Όπως φαίνεται από το σημερινό φωτορεπορτάζ του DNews, όχι μόνο δεν εφαρμόζονται τα περιοριστικά μέτρα, αλλά αποδεικνύεται ότι κινούνται σε εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση, καθώς αν ήταν ανοιχτοί οι υπαίθριοι χώροι των καταστημάτων εστίασης ο κόσμος θα περιοριζόταν σε αυτά.

PARKOS1

PARKO2

PARKO3

PARKO5

PLATEIA1

Όπως ανέφερε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, την προσεχή εβδομάδα θα επανεξεταστούν τα μέτρα και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες η επαναλειτουργία της αγοράς και της εκπαίδευσης.

ERMOY1

MONASTIRAKI1

Ωστόσο υπάρχουν πολλοί επιστήμονες και πολλά μέλη της επιτροπής που υποστηρίζουν ότι οι μετακινήσεις θα πρέπει να απελευθερωθούν και να ανοίξουν τα καφέ και τα αναψυκτήρια για να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού.

MONASTIRAKI2