Ελλάδα

Συνάντηση Πέτσα – Μώραλη για προσλήψεις, σχολικά κτίρια και πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»

Συνάντηση Πέτσα – Μώραλη για προσλήψεις, σχολικά κτίρια και πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»
Δήμαρχος Πειραιά και αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκαν για να συζητήσουν μια σειρά από αυτοδιοικητικά θέματα.

Μια σειρά αυτοδιοικητικών θεμάτων τέθηκαν στη συνάντηση μεταξύ Δημάρχου Πειραιά και αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών του κ. Μώραλη με κυβερνητικά στελέχη.

Η «ατζέντα» της συζήτησης του κ. Μώραλη με τον κ. Πέτσα περιελάμβανε μεταξύ άλλων το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αορίστου χρόνου αλλά και τη μεταβίβαση της περιουσίας των σχολικών κτηρίων στους Δήμους. Μέρος στη συνάντηση πήρε και ο γγ του Δήμου Πειραιά, Βασίλης Ταταρόπουλος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, αμέσως μετά τη συνάντηση, τόνισε σε δήλωσή του: «Συναντήθηκα με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, με τον οποίο είχα μια εποικοδομητική συζήτηση για θέματα αυτοδιοικητικού χαρακτήρα, καθώς και για μια σειρά ζητημάτων του Δήμου Πειραιά, τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συζητήσαμε για τα έργα υποδομών και ανάπτυξης τα οποία προγραμματίσαμε να εντάξουμε προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», στην αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και αορίστου χρόνου, με δεδομένο ότι ο Δήμος Πειραιά πλέον δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό και καλύπτει ανάγκες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μάλιστα σε νευραλγικούς τομείς, καθώς και για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».