Ελλάδα

Συνελήφθη αστυνομικός για κατά συρροή ληστείες σε βενζινάδικα, χρησιμοποιούσε το υπηρεσιακό όπλο (βίντεο)

Συνελήφθη αστυνομικός για κατά συρροή ληστείες σε βενζινάδικα, χρησιμοποιούσε το υπηρεσιακό όπλο (βίντεο)
Ο αστυνομικός συνελήφθη κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (19/06) για διάπραξη ληστειών κατά συρροή σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων, χρησιμοποιούσε το υπηρεσιακό όπλο. Έξι συλλήψεις για άσκοπους πυροβολισμούς στον Κίσαμο.

Αστυνομικός συνελήφθη το Σάββατο (19/06) για διάπραξη αλλεπάλληλων ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Χρησιμοποιούσε το υπηρεσιακό όπλο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, συνελήφθη κατά τις πρωινές ώρες για διάπραξη ληστειών κατά συρροή σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων. Τη σύλληψη έκαναν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι ληστείες έλαβαν χώρα στην Αττική κατά το διάστημα από τις 9 Απριλίου έως το Σάββατο.

Σε στιγμιότυπα που έφερε στη δημοσιότητα ο «Alpha», ο αστυνομικός καταγράφεται να κρατά το υπηρεσιακό του όπλο τη στιγμή που διαπράττει ληστεία σε βενζινάδικο.

{https://www.youtube.com/watch?v=UMATLUGrbdc}

Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία. Παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για τον συλληφθέντα αστυνομικό ο οποίος και τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα.

Κίσαμος: Έξι συλλήψεις για άσκοπους πυροβολισμούς

Την ίδια ώρα, «βροχή» έπεφταν για περισσότερες από δυόμιση ώρες, το απόγευμα της Παρασκευής (18/06), κοντά σε κατοικημένη περιοχή της Κισάμου Χανίων άσκοποι πυροβολισμοί. Αυτό το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από το αστυνομικό τμήμα Κισάμου το οποίο σε μια καλά συντονισμένη επιχείρηση περικύκλωσε την περιοχή και συνέλαβε έξι άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕΡΤ Χανίων» το σημείο ήταν δύσκολο, με τρεις δρόμους διαφυγής, όμως με τις συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών από την Κίσαμο, τα ΤΑΕ και την ασφάλεια Χανίων η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς να ανοίξει «ρουθούνι».

Σημειώνεται πως ενώ οι αστυνομικοί προχωρούσαν στη σύλληψη εκείνων που αποχωρούσαν από το γλέντι που είχαν στήσει σε κτηνοτροφική μονάδα, εκείνοι που έμεναν πίσω συνέχιζαν τους πυροβολισμούς χωρίς να έχουν αντιληφθεί το παραμικρό.

Όταν συνελήφθησαν και οι τελευταίοι, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο χώρο όπου οι σφαίρες και τα άδεια κουτιά που είχαν χρησιμοποιηθεί βρίσκονταν παντού, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες της «ΕΡΤ Χανίων».

kisamos sillipseis askopoi pirovolismoi astynomia elas ert chanion

Συνολικά συνελήφθησαν 6 άτομα ανάμεσα τους και δύο ανήλικοι και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από το σημείο περισσότερες από 500 σφαίρες ριγμένες και μη, διαφόρων διαμετρημάτων.