Ελλάδα

Υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής στο μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών

Υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής στο μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών
12 υπάλληλοι Επόπτες Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια Αττικής εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών, τους ξήλωσε ο Χαρδαλιάς, τι μέλλει γενέσθαι.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση αλλά και το προφίλ των πρωταγωνιστών που συμμετείχαν στο κύκλωμα εκβιαστών που πλέον αγγίζει και υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής, καθώς όσο περνά η ώρα και νέα πρόσωπα προστίθενται στο κάδρο των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από πλευράς Περιφέρειας κρίθηκαν ύποπτες οι κινήσεις 12 υπαλλήλων Εποπτών Δημόσιας Υγείας που όπως αποδείχθηκε είχαν ενεργό ρόλο στο κύκλωμα εκβιαστών. Οι 12 υπάλληλοι εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους εκβίαζαν πολίτες και επαγγελματίες απαιτώντας χρηματικό αντίτιμο για να προχωρήσουν στην έκδοση πιστοποιητικών και λοιπών αδειών λειτουργίας.

Με την αποκάλυψη του ρόλου τους και τα αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία κατηγορίας από πλευράς διωκτικών αρχών και οι 12 εμπλεκόμενοι με υπογραφή του αρμόδιου Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά,τέθηκαν άμεσα σε αργία. Εννέα εξ αυτών, εργάζονταν στις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα και οι τρεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα.

«Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια, που αμαυρώνει το κύρος της Περιφέρειας και προσβάλλει τους πολίτες» είναι η θέση του περιφερειάρχη υπό το βάρος του σκανδάλου, προσπαθώντας να αναδιαρθρώσει τις υπηρεσίες σε μια προσπάθεια να μπει φρένο σε πρακτικές που εκθέτουν την αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μετά την πρόσφατη «σκούπα» στη Διεύθυνση Μεταφορών, ο περιφερειάρχης στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει και τις ελεγκτικές υπηρεσίες. Στοχος είναι η απόλυτη διαφάνεια, ενώ με τροποποίηση των εσωτερικών διαδικασιών δεν θα αφήνεται κανένα περιθώριο στην εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών.

Οι επικείμενες αλλαγές δρομολογούνται στους παρακατω τρεις άξονες:

- Θεσπίζονται δικλείδες ασφαλείας στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να προλαμβάνονται φαινόμενα διαφθοράς

- Ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας, η οποία αναβαθμίζεται σε Διεύθυνση από Τμήμα που ήταν μέχρι σήμερα

- Αλλάζει ο τρόπος συγκρότησης των συνεργείων δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου, καθώς οι εργαζόμενοι που τα συγκροτούν θα ορίζονται πλέον με κλήρωση, τα αποτελέσματα της οποίας θα τους ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή.