Ελλάδα

Εξιτήριο για την 50χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό και ξυλοδαρμό της στα Πετράλωνα

Εξιτήριο για την 50χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό και ξυλοδαρμό της στα Πετράλωνα Φωτογραφία: Eurokinissi
Η 50χρονη καθαρίστρια που κατήγγελε πως βιάστηκε πήρε εξιτήριο από το γενικό κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας όπου μεταφέρθηκε το Σάββατο (19.06.2021) για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

 Υπενθυμίζεται ότι η 50χρονη είχε καταγγείλει ότι ξυλοκοπήθηκε και βιάστηκε από έναν ή δύο άνδρες στην πολυκατοικία όπου είχε πάει να εργαστεί.

 Η γυναίκα φέρει μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός της μετά την περιπέτεια που βίωσε στο διαμέρισμα της φρίκης στα Πετράλωνα από έναν ή δύο άνδρες, που παραμένουν άφαντοι και αναζητούνται.

 Τις επόμενες ώρες την 50χρονη καθαρίστρια θα εξετάσει και ιατροδικαστής, προκειμένου να εξαχθούν αναλυτικότερα συμπεράσματα για την υγεία της, αλλά και να βρεθούν τυχόν δείγματα DNA του δράστη ή των δραστών της βάναυσης επίθεσης.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η 50χρονη γυναίκα, το πρωί του Σαββάτου (19.06.2021) καθώς βρισκόταν σε μία από τις πολυκατοικίες που εργάζεται ως καθαρίστρια στα Πετράλωνα, ένας από τους ενοίκους την αιφνιδίασε και την τράβηξε στο διαμέρισμά του. Στη συνέχεια κράτησε την 50χρονη κλειδωμένη και επί 3 με 4 ώρες την ξυλοκοπούσε και την βίαζε.

 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η  άτυχη γυναίκα, όπως κατάγγειλε, είχε πάει στην πολυκατοικία της οδού Συμμαχιδών 11 να καθαρίσει και δέχθηκε την επίθεση του δράστη στις 8:00 το πρωί. Βρισκόταν και καθάριζε στο ισόγειο όταν ο Βούλγαρος βγήκε από το επίσης ισόγειο διαμέρισμα που μένει, την τράβηξε μέσα σε αυτό και στη συνέχεια την βίαζε ως τις 17:00 το απόγευμα όπου βγήκε από την μπαλκονόπορτα και άρχισε να καλεί για βοήθεια.

Περίοικοι κάλεσαν τις αστυνομικές αρχές οι οποίες αρχικά απέκλεισαν την περιοχή και ακολούθως, όταν εκδόθηκε εισαγγελικό ένταλμα έρευνας και με παρουσία δικαστικού λειτουργού εισέβαλαν με ομάδα της ΕΚΑΜ στο διαμέρισμα όπου δεν εντόπισαν κανένα αφού ο Βούλγαρος ένοικος είχε καταφέρει να διαφύγει. Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε την γυναίκα και την πήγε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου και της παρασχέθηκαν οι Α’ βοήθειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το γεγονός έγινε γνωστό άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου μέσω της γνωστής ενημερωτικής ιστοσελίδας indymedia εξέδωσαν κάλεσμα συμπαράστασης προς την γυναίκα με συνέπεια στις 19:30 το απόγευμα να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από περίπου εκατό αλληλέγγυους και κατοίκους της περιοχής στη συμβολή των οδών Κειριαδών και Συμμαχιδών με κυρίαρχο σύνθημα «Καμία Μόνη». Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία ως την πλατεία Μερκούρη όπου και διαλύθηκαν.

Σημειώνεται ότι επίσης με πρωτοβουλία ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου έγινε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το σπίτι όπου φέρεται να δούλευε η 50χρονη, στη συμβολή των οδών Κειριάδων και Συμμαχιδών στα Πετράλωνα.