Διεθνή

Έρχονται πάνω από 100 μηνύσεις εις βάρος του Σον «Ντιντι» Κομπς: Φρίκη από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν

Έρχονται πάνω από 100 μηνύσεις εις βάρος του Σον «Ντιντι» Κομπς: Φρίκη από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι - γυναίκες και άνδρες - πρόκειται να μηνύσουν τον superstar της ραπ Σον «Ντίντι» Κομπς για σεξουαλική επίθεση, βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση.

Ο δικηγόρος Tony Buzbee, με έδρα το Τέξας, ανακοίνωσε την Τρίτη πως ετοιμάζονται μαζικές μηνύσεις εις βάρος του κρατούμενου πλέον «Παφ Ντάντι» που μεσουράνησε για τουλάχιστον δύο δεκαετίες στην αμερικανική showbiz, αποτελώντας ένα από τα ισχυρότερα και πλουσιότερα πρόσωπα στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία

Μεταξύ των περισσότεροτερων από 100 φερόμενων θυμάτων του ράπερ, μάλιστα, περιλαμβάνονται ανήλικοι που κακοποιήθηκαν όταν ήταν μόλις εννέα ετών.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα το οποίο σκοπεύουμε να διεκδικήσουμε επιθετικά», δήλωσε ο Tony Buzbee στους δημοσιογράφους.

Η Erica Wolff, δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Κομπς, δήλωσε ότι ο ράπερ «εμφατικά και κατηγορηματικά» αρνείται τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους «ψευδείς και δυσφημιστικούς».

Υπενθυμίζεται πως ο Σον Κομπς συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, αντιμετωπίζοντας ποινικές κατηγορίες για εκβιασμό και σωματεμπορία. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή κράτηση, αφού του αρνήθηκαν την καταβολή εγγύησης, κατά της οποίας έχει ασκήσει έφεση.

Το σοκαριστικό κατηγορητήριο για τα «Freak Offs»

Ο Κομπς συνελήφθη στις 16 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εκβιαστική συνωμοσία, σωματεμπορία και μεταφορά με σκοπό την πορνεία.

Την επόμενη μέρα, αποσφραγίστηκε ένα εκτεταμένο κατηγορητήριο εναντίον του Κομπς, με τους εισαγγελείς να ισχυρίζονται ότι ο Κομπς επί δεκαετίες κακοποιούσε και εξανάγκαζε γυναίκες, άνδρες αλλά και παιδιά, καθώς και μέλη του δικτύου του για «να εκπληρώσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες, να προστατεύσει τη φήμη του και να αποκρύψει τη συμπεριφορά του».

Εκτός από τους ισχυρισμούς για σωματική κακοποίηση, οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Κομπς ότι ενορχήστρωνε «σεξουαλικές παραστάσεις» που ονομάζονταν «Freak Offs» μεταξύ των θυμάτων και σεξεργατών, που βιντεοσκοπούνταν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις «νάρκωνε» τους εμπλεκόμενους.