Ελλάδα

Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό και παιδική πορνογραφία, κατέθεσε υπέρ του μητέρα κοριτσιών

Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό και παιδική πορνογραφία, κατέθεσε υπέρ του μητέρα κοριτσιών Φωτογραφία: INTIME
Ο ιερέας αρνήθηκε να απολογηθεί ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών αρχών και προφυλακίστηκε, καθώς κατηγορείται για βιασμό ανήλικης και για παιδική πορνογραφία. Υπέρ του κατέθεσε η μητέρα των κοριτσιών που τον κατηγορούν για βιασμό. Μια 19χρονη είχε βρεθεί κρυμμένη σε ντουλάπα του «κοινοβίου» του 49χρονου.

Στις φυλακές οδηγήθηκε, τελικά, ο 49χρονος ιερέας, που την Τρίτη (29/06) κατάθεσε γραπτό υπόμνημα και δεν πήγε ο ίδιος να απολογηθεί σε Ανακρίτρια και Εισαγγελέα, για τις βαριές κατηγορίες που του προσάπτονται. Ο ιερέας κατηγορείται για βιασμό ανήλικης και για παιδική πορνογραφία. Υπενθυμίζεται ότι μια 19χρονη είχε βρεθεί κρυμμένη σε ντουλάπα του «κοινοβίου» του 49χρονου. Υπέρ του κατέθεσε η μητέρα των κοριτσιών που τον κατηγορούν για βιασμό. Ο ιερέας θα οδηγηθεί στις φυλακές της Τρίπολης.  

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «agfriniopress.gr», ο παπάς αρνήθηκε να απολογηθεί ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών αρχών, την ίδια στιγμή, που έξω από το δικαστικό μέγαρο Αγρινίου, δεκάδες άτομα ήταν συγκεντρωμένα και διαδήλωσαν κατά της έμφυλης βίας. Νωρίτερα την Τρίτη (29/06) το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου του ιερέα για ακύρωση της προδικασίας.

Όπως αναφέρθηκε, υπέρ του ιερέα από το Αγρίνιο κατέθεσε η μητέρα των κοριτσιών, που τον κατηγορούν για τον βιασμό τους, όταν ήταν ανήλικες, σύμφωνα με τον συνήγορό του.

Η μητέρα των κοριτσιών φέρεται ότι υποστήριξε στις αρχές ότι όσα ισχυρίζονται τα κορίτσια είναι ψευδή. «Τα κορίτσια είναι στην υπηρεσία των ενεργειών του πατέρα και αυτός θέλει να εκδικηθεί τον ιερέα επειδή θεωρεί ότι η διάσπαση της εγγάμου συμβιώσεως με τη σύζυγό του, “πέτρα του σκανδάλου” είναι ο ιερέας. Αυτό όμως δεν το υποστηρίζει σήμερα αλλά από δεκαετίας», ανέφερε ο δικηγόρος του 49χρονου Δημήτρης Νικάκης, όπως μετέδωσε το «karvasaras.gr».

Η υπεράσπιση εμμένει στο αίτημα ακύρωσης της προδικασίας για το αυτόφωρο αδίκημα, με τον δικηγόρο του να καταλογίζει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου «σοβαρότατο νομικό ατόπημα» το γεγονός ότι δεν έκανε δεκτή το αίτημα. Όπως τόνισε ο κ. Νικάκης, οι «γυμνές πλάτες» και δεν είναι «γυμνά σημεία σώματος», καθώς δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της κατοχής παιδικής πορνογραφίας. «Δεν είναι πορνογραφικό υλικό γιατί είναι μέλος του σώματος που προδήλως, όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ποινική διάταξη, δεν προκαλεί γενετήσια διέγερση», είπε χαρακτηριστικά.

Τι δήλωσε ο συνήγορος του ιερέα

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο δικηγόρος του ανέφερε ότι «το κατηγορητήριο αναφέρει ότι βρέθηκαν 13 φωτογραφίες που απεικονίζουν το σώμα εν γένει περισσοτέρων ανηλίκων είτε γυμνές πλάτες θήλεων ανηλίκων. Μιλάμε δηλαδή για πραγματικό περιστατικό ως προς τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος, τις γυμνές πλάτες. Το βούλευμα σήμερα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που εγώ δεν το καταλαβαίνω, απάλειψε τις λέξεις “γυμνές πλάτες” και αναγράφει, “περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό το οποίο περιέχει φωτογραφίες που απεικονίζουν γυμνά σημεία σώματος ανηλίκων ατόμων θήλεων”».

Όταν ρωτήθηκε αν οι γυμνές πλάτες είναι γυμνά σημεία, ο κ. Νικάκης επισήμανε: «Όχι βέβαια. Για να προσδιορίσουμε ακριβώς το αδίκημα, δεν θα πρέπει να αλλοιώνουμε τα πραγματικά περιστατικά. Ως πραγματικό περιστατικό του συγκεκριμένου αυτοφώρου αδικήματος, ήταν οι γυμνές πλάτες», υποστηρίζοντας ότι όταν μιλάμε για γυμνά σημεία σώματος, δεν εννοούμε την πλάτη, αλλά «το στέρνο, τα στήθη, τα οπίσθια».

«Το Συμβούλιο έκανε σοβαρότατο νομικό ατόπημα. Παραποίησε! Το τονίζω και φέρω την ευθύνη των λεγομένων μου! Παραποίησε τα πραγματικά περιστατικά έτσι ώστε να μην ακυρωθεί η διαδικασία και να προφυλακιστεί, όπως προφυλακίστηκε σήμερα ο ιερέας», πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι φωτογραφίες δεν βρίσκονταν στο laptop του ιερέα, αλλά σε αυτό του κοριτσιού με το όνομα Ιωάννα και στης κουμπάρας του.

«Δεν υπάρχει κοινόβιο»

Ο συνήγορος του ιερέα αναφέρθηκε και στις πληροφορίες για τη 19χρονη που βρέθηκε στην ντουλάπα του, λέγοντας ότι δεν το γνωρίζει, αλλά δεν στοιχειοθετείται αδίκημα.

Αρνήθηκε, παράλληλα, τα περί ύπαρξης κοινοβίου, καθώς όπως είπε «υπάρχουν τρεις οικογένειες που φέρονται να έχουν σχέση με τον ιερέα. Η κάθε μία διαμένει στο δικό της σπίτι. Αποδεδειγμένα και με έγγραφα κατατεθειμένα».

Η ΕΛ.ΑΣ βρήκε μια 19χρονη κρυμμένη σε ντουλάπα του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό

Μια 19χρονη κοπέλα ανακάλυψαν οι αστυνομικοί κρυμμένη σε ντουλάπα του «κοινοβίου» του 49χρονου ιερέα στο Αγρίνιο, σύμφωνα με πληροφορίες του «lawandorder.gr», κατά τον έλεγχο στο σπίτι του. Αυτή η γυναίκα δεν τον κατήγγειλε για κάτι.

Είπε μόνο καλά λόγια για τον «πατερούλη», όπως τον αποκαλούσε, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φαινόταν φοβισμένη. Στο κλιμακοστάσιο και μέσα σε συρτάρια οι αστυνομικοί βρήκαν το απολυτήριο λυκείου του κοριτσιού και τρια προσωπικά ημερολόγια με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Το χρονικό της υπόθεσης

Μια 22χρονη γυναίκα κατήγγειλε πως βιάστηκε το 2013 και πως η 27χρονη σήμερα αδερφή της υπέστη σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν ανήλικη. Οι νεαρές υπέβαλλαν και σχετικές μηνύσεις. Παραγγέλθηκε ακολούθως από τον Εισαγγελέα στις αστυνομικές αρχές η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Ακολούθησε, σύμφωνα με το «agrinionews», η συλλογή καταθέσεων και στοιχείων ενώ έγινε από την Ασφάλεια Αγρινίου και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έρευνα σε δύο οικίες του ιερέα.

Κατασχέθηκαν υπολογιστές και τάμπλετ που έγιναν φύλλο και φτερό και φέρεται να εντοπίστηκε υλικό (φωτογραφίες) παιδικής πορνογραφίας. Ο ιερέας μέχρι σήμερα ιερουργούσε σε εκκλησίες χωριών της οικείας μητρόπολης η οποία καλείται πλέον να διαχειριστεί την συγκλονιστική αυτή η υπόθεση και αναμένει και αυτή τις εξελίξεις.

Είχε απασχολήσει στο παρελθόν

Πριν αρκετά χρόνια στο Αγρίνιο το όνομα του είχε, μάλιστα, απασχολήσει την τοπική κοινωνία για μια υπόθεση την οποία εξέτασαν τότε και οι εκκλησιαστικές αρχές η οποία ωστόσο δεν συνδέεται με αυτή που προκάλεσε τις σημερινές εξελίξεις.

Είχε τότε καταγγελθεί από επιχειρηματία της πόλης πως ο ιερέας έπεισε τη γυναίκα του και τα παιδιά του να τον εγκαταλείψουν και μετακόμισαν στο δικό του σπίτι. Ο ιερέας το μεσημέρι της Πέμπτης οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελέα και την Ανακρίτρια Αγρινίου με τη δικογραφία σε βάρος του να περιλαμβάνει την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας και του βιασμού.

Αναμένεται ωστόσο να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί. Ο δικηγόρος του κληρικού Δ. Νικάκης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για κατασκευασμένη δικογραφία ως προς την ουσία και τη διαδικασία. «Αυτοί οι οποίοι επεδίωξαν να συλληφθεί ο ιερέας και νόμισαν πως θα πιάσουν θησαυρό, τους ενημερώνω πως θα αποβεί άνθρακας», είπε χαρακτηριστικά.