Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Μήνυση κατά της «ψυχολόγου» της Κάρολαιν κατέθεσε η Ένωση Ελλήνων Ψυχολόγων, τα sms που αντάλλασσε με το συζυγοκτόνο

Γλυκά Νερά: Μήνυση κατά της «ψυχολόγου» της Κάρολαιν κατέθεσε η Ένωση Ελλήνων Ψυχολόγων, τα sms που αντάλλασσε με το συζυγοκτόνο
Μήνυση σε βάρος της συμβούλου ψυχικής υγείας του ζευγαριού των Γλυκών Νερών κατέθεσε την Τετάρτη η Ένωση Ελλήνων Ψυχολόγων.

Εκπρόσωποι της Ένωσης μετέβησαν το μεσημέρι στο κτίριο της ΓΑΔΑ, βρέθηκαν στο Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων και κατέθεσαν εκ νέου μήνυση κατά της Ελένης Μυλωνοπούλου σύμφωνα με το Star.

Υπενθυμίζεται ότι η Ενωση Ελλήνων Ψυχολόγων στις αρχές Ιουνίου έκανε λόγο για αντιποίηση επαγγέλματος και ζητούσε από την Ελένη Μυλωνοπούλου εντός δύο ημερών να προσκομίσει το πτυχίο της, καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων ζητά από την ψυχολόγο της Καρολάιν να προσκομίσει το πτυχίο της

Να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο ΑΕΙ της καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ζητά ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων από την Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία αναφέρεται ως ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της, στα Γλυκά Νερά.

Η ψυχολόγος έκανε τις τελευταίες ημέρες δηλώσεις σε διάφορα ΜΜΕ για τις συνεδρίες της με την 20χρονη κοπέλα.

Ο ΣΕΨ της απέστσειλε επιστολή στην οποία αναφέρει επί λέξει:

«Θέμα: Παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους

κα Μυλωνοπούλου,
Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».

Εξωδικο από την ψυχολόγο

Η Ελένη Μυλωνοπούλου είχε στραφεί στις αχρές του προηγούενη μήνα κατά του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων τονίζοντας ότι είναι «τραγικό και απάνθρωπο να παρερμηνεύονται πράγματα, να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να με έχετε καταστήσει ‘ως αν να είμαι εγώ το υπαίτιο πρόσωπο’ για το θλιβερό γεγονός που συνέβη στα Γλυκά Νερά».

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Ουδέποτε συστήθηκα με το επάγγελμα της ‘ψυχολόγου’. Ασκώ νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα, ως μέλος της εταιρείας με την επωνυμία (…….) . Η άνω εταιρεία της οποίας είμαι μέλος, έχει κάνει έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. και έχει καταχωρηθεί στο Γ.Ε.Μ.Η., όπως προβλέπεται από τις σχετικές νομικές διατάξεις. Ουδεμία διοικητική άδεια απαιτούνταν για την άσκηση της ΝΟΜΙΜΗΣ αυτής επαγγελματικής δραστηριότητας μου!! Άλλωστε, εάν απαιτούνταν οιαδήποτε διοικητική άδεια, μετά βεβαιότητας ΔΕΝ θα μου είχε επιτραπεί η έναρξη της επαγγελματικής αυτής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. κι ούτε θα ελάμβανε χώρα νόμιμη καταχώρηση της επιχείρησής μου στο αρμόδιο Επιμελητήριο!!»

Η ψυχολόγος κατηγορεί παράλληλα τον Σύλλογο ότι δεν επιδεικνύει «ίχνος σεβασμού προς τις Αρχές που μοχθούν να εξιχνιάσουν το θλιβερό έγκλημα».

Από οτι φαίνεται συνεχίζουν οι εξελίξεις για το θέμα αυτό ενώ, παράλληλα, διενεργείται και προκαταρκτική έρευνα από την
Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τη γυναίκα που εμφανίστηκε ως η ψυχολόγος της άτυχης Καρολάιν.

Με την Ελένη Μυλωνοπούλου φέρεται να είχε επικοινωνήσει και ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ζητώντας της να πει «καλά λόγια» για εκείνον στην Αστυνομία.

Τα SMS

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Μυλωνοπούλου στην κατάθεση που έδωσε στις 8 Ιουνίου, το ζευγάρι έκανε περίπου δώδεκα συνεδρίες, μια φορά την εβδομάδα, από τα μέσα Νοεμβρίου 2020 και τα μέσα Ιανουαρίου 2021.

«Η Καρολάιν μου έστειλε μήνυμα στο κινητό μου, όπου έγραφε ότι είχε βοηθηθεί πάρα πολύ από τις συνεδρίες και θα ήθελε να διακόψει τις επισκέψεις της».

Η «ψυχολόγος» απάντησε με μήνυμα στον πιλότο στις αρχές Φεβρουαρίου 2021 και του τόνισε ότι θα έπρεπε να συνεχίσουν, ενώ και εκείνος συμφώνησε. Έκτοτε δεν είχαν ξανά οποιαδήποτε επαφή. Η συγκεκριμένη αναφορά από μέρους της κυρίας Μυλωνοπούλου γεννά πολλά ερωτήματα…

«∆ύο μέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν έστειλα γραπτό μήνυμα στον Αναγνωστόπουλο και του εξέφρασα τα συλλυπητήριά μου».

Η 57χρονη είπε ότι στη συνέχεια την κάλεσαν από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και κατέθεσε για τις επισκέψεις του ζευγαριού στο γραφείο της: «Μετά από λίγες ημέρες ξεκίνησαν διαρροές στον Τύπο ότι ‘‘η ψυχολόγος είναι το κλειδί στην υπόθεση και ο άσος στο μανίκι των αστυνομικών’’. Όταν πλέον διέρρευσε το όνομά μου στον Τύπο, με πήρε τηλέφωνο δημοσιογράφος (…) για να με ρωτήσει σχετικά με το ζευγάρι. Μεταξύ άλλων είπα ότι επρόκειτο για ένα καλό ζευγάρι, οι οποίοι έρχονταν πάντα μαζί με το παιδί τους. Ακόμη ότι η Καρολάιν ήταν ένα κορίτσι 20 ετών που είχε επωμιστεί μεγάλο βάρος, αλλά ο σύζυγός της ήταν πολύ υποστηρικτικός. Για τη συγκεκριμένη συνέντευξη ο Αναγνωστόπουλος ενημερώθηκε από μένα και έδωσε τη συγκατάθεσή του».

Από οτι φαίνεται συνεχίζουν οι εξελίξεις για το θέμα αυτό ενώ, παράλληλα, διενεργείται και προκαταρκτική έρευνα από την
Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τη γυναίκα που εμφανίστηκε ως η ψυχολόγος της άτυχης Καρολάιν.

Με την Ελένη Μυλωνοπούλου φέρεται να είχε επικοινωνήσει και ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ζητώντας της να πει «καλά λόγια» για εκείνον στην Αστυνομία.

mpampis

Τι είπε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Τι είπε ο ίδιος ο συζυγοκτόνος για την σύμβουλο ψυχικής υγείας
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση αυτή λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 4 Ιουνίου.

Τότε, είχε πει ότι τις περισσότερες συνεδρίες τις έκανε η Καρολάιν μόνη της, αν και πάντα τη συνόδευε. «Όταν τελείωνε τη συνεδρία η Καρολάιν έμπαινα και εγώ στο γραφείο της Μυλωνοπούλου. Η εντύπωση που αποκόμισα από την επαφή με τη Μυλωνοπούλου ήταν ότι η Καρολάιν βοηθήθηκε όπως έδειχνε με τη συμπεριφορά της, πράγμα το οποίο έλεγε και η ίδια.»

«Μου είπε ακόμη ότι είναι ανυπόστατα όσα ακούγονται σχετικά με αυτή και ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με τις φήμες», ανέφερε στην κατάθεσή του σύμφωνα με το «Μπαμ στο Ρεπορτάζ».

«Έκτοτε ξαναεπικοινώνησε μαζί μου αρκετές φορές και μου ζήτησε σε μία από τις επικοινωνίες μας αν θέλω να διαψεύσει δημόσια τις φήμες που γράφονταν για διάφορα υποτιθέμενα προβλήματα που έβγαιναν στο φως της δημοσιότητας και αφορούσαν εμένα και τη σύζυγό μου.

Εγώ αρχικά συμβουλεύτηκα τους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν και με συμβούλεψαν να μην ασχοληθώ καθόλου.

Μετά από περίπου δέκα ημέρες, με ξαναπήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι την πολιορκούσαν οι δημοσιογράφοι να κάνει μια δήλωση σχετικά με τη φύση των επισκέψεών μας. Μου είπε επίσης ότι ήδη είχε μιλήσει με μία δημοσιογράφο και με ρώτησε αν έχω πρόβλημα να απαντήσει στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου που θα δημοσιεύονταν σε έντυπο. Εγώ της είπα να πει την αλήθεια.

Τελευταία φορά με πήρε τηλέφωνο σήμερα στις 18:00 και μου είπε ότι για τη λάσπη που δέχεται από τον Σύλλογο Ψυχολόγων και για όποιον άλλο στρέφεται εναντίον της απαξιωτικά για την επαγγελματική της ιδιότητα, θα κινηθεί νομικά. Μου τόνισε επίσης ότι το γραφείο της είναι νόμιμο και ασκεί τα καθήκοντά της νόμιμα ως ψυχολόγος».

Ο πιλότος είπε ότι έδιναν στη Μυλωνοπούλου 30 ευρώ το άτομο ανά επίσκεψη και συνολικά της έδωσε περίπου 350 ευρώ…

Σε ερώτηση αν κατά τις συνεδρίες που είχαν με την 57χρονη τούς είχε ρωτήσει για την περιουσιακή τους κατάσταση ή για κάποια τυχόν αγορά ή οικονομική συναλλαγή, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είπε: «Όχι, δεν μας είχε ρωτήσει ποτέ για κάτι τέτοιο. Ήξερε όμως από συζητήσεις που κάναμε ότι αναζητούσαμε οικόπεδο για να χτίσουμε μονοκατοικία».