Ελλάδα

Σύλληψη Χρήστου Παππά: Την Παρασκευή στον εισαγγελέα, σε ποιες φυλακές θα μεταφερθεί, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

EUROKINISSI EUROKINISSI
Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών μεταφέρεται το πρωί ο Χρήστος Παππάς.

Στο κρατητήριο της ΓΑΔΑ θα περάσει το βράδυ του ο Χρήστος Παππάς, που συνελήφθη στου Ζωγράφου την Πέμπτη 1η Ιουλίου. Το πρωί της Παρασκευής θα μεταφερθεί στον εισαγγελέα εφετών για την εκτέλεση της ποινής του.

Ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από τον Οκτώβριο του 2020 και παρέμενε άφαντος για περισσότερους από 8 μήνες, αρνούμενος μέσω του συνηγόρου του να παραδοθεί για να εκτίσει την ποινή κάθειρξης που του έχει επιβληθεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο άλλοτε υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, βρέθηκε σε ισόγειο σπίτι στου Ζωγράφου, ενώ μαζί του συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία και μια γυναίκα 52 χρονών με καταγωγή από την Ουκρανία, που έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα το 2017, ενώ υπήρξε υποψήφια στο ψηφοδέλτιο «Χρυσή Αυγή για την Αθήνα» με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές του 2019.

Ο Χρήστος Παππάς, αναμένεται να μεταφερθεί έπειτα στις φυλακές Δομοκού, όπου θα βρει τους υπόλοιπους Χρυσαυγίτες όπως τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Ηλία Παναγιώταρο αλλά και τον Γιάννη Λαγό. Ο Παππάς έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια και 3 μήνες κάθειρξης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη του Χ΄ρηστου Παππά και της γυναίκας στης οποίας το σπίτι βρέθηκε. Σ' αυτήν αναφέρει πως στον Χρήστο Παππά έχει επιβληθεί «ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών». Η ποινή που του έχει επιβληθεί από το δικαστήριο είναι 13 ετών και 3 μηνών, στην ανακοίνωση όμως έχει αφαιρεθεί το 18μηνο της προφυλάκισής του.

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο. Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.»